CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Adaylığım konusu 6'lı masada hiç görüşülmedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu, kendi adaylığının 6'lı masada gündeme gelmediğini belirterek, "Hükümetin seçimi ilan etmesi lazım. Dolayısıyla ortak adayı şimdiden açıklamanın da anlamı yok" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı belirsizliğini korurken, kulislerde farklı isimler konuşulmaya devam ediliyor. Muhalefetin olası adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bulunuyor.

6 muhalefet partisinin yaptığı son toplantıda yapılan görüşmelerle ilgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklamalar geldi. Kılıçdaroğlu, adaylarını seçim döneminde açıklayacaklarını altını çizerek, henüz bir karar alınmadığını söyledi

Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, kendi adaylığının masada hiç görüşülmediğini sözlerine ekledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

- Cumhurbaşkanı henüz adaylığını açıklamadı.. Altılı Masa bileşenleri de ortak adaylarını açıklamakta acele etmiyor.. Erdoğan’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor, acaba Altılı Masa, kendi adayını ilan etmeyi Erdoğan’ın adaylığını açıklamasına mı endeksledi?

Hayır, Altılı Masa’da öyle bir durum yok. Şu anda seçim sathı mailine girilmiş ve seçim kararı alınmış, açıklanmış değildir. Hükümetin seçimi ilan etmesi lazım. Dolayısıyla ortak adayı şimdiden açıklamanın da anlamı yok.

- Seçim zamanı yasayla belirlenmiş zaten, ayrıca hükümetin seçimler şu zaman yapılacak diye bir karar alması gerekiyor mu?

Bunun resmen kamuoyuna deklare edilmesi gerekir. Biz de Millet İttifakı olarak oturup konuşur ve ortak adayı açıklarız.

"ADAYLIĞIM KONUSU MASADA HİÇ GÖRÜŞÜLMEDİ"

- Sizin adaylığınız konusunda bir şüphe mi var?

Bu konu masada hiç görüşülmedi, sadece şu görüşüldü: Cumhurbaşkanlığı ile ilgili gazetecilerden çok soru geliyor, o zaman biz cumhurbaşkanı adayının niteliklerini belirleyen bir paragraf yazalım diye konuştuk ve bunu yazıp ilan ettik.

"SEÇİM KARARINI NE ZAMAN ALIRSA BİZ DE O ZAMAN ADAYI AÇIKLARIZ"

Cumhurbaşkanlığı adaylığının çok fazla gündeme getirilmesi, aslında ekonomide yaşanan bunalımı toplumun gözünden kaçırma amacı taşıyor. Çünkü bu kadar ciddi konu varken, kim cumhurbaşkanı adayı olacak tartışmasını sürekli yaparsanız ve neden Cumhur İttifakı kendi adayını açıklamıyor diye sormazsanız, doğru olmaz. Erdoğan ne zaman açıklarsa ve seçim kararını ne zaman alırsa biz de o zaman adayı açıklarız.

Ülkenin içinde bulunduğu feci tablo fazla tartışılsın istenmiyor. Bu nedenle adaylık tartıştırılıyor. Ayrıca konuyu, cumhurbaşkanı adayı kim olacak noktasına indirmeyi de doğru bulmuyorum, sorun o değil ki, tek adam rejiminin gitmesi temel sorun.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Adaylığım konusu 6'lı masada hiç görüşülmedi ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı aday 6lı masa
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.