CHP, Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulundu! Peki neden?

Cumhuriyet Halk Partisi, iktidara yakın Cem Küçük’ün hakkında "askeri karşılama töreni" hakkında attığı tweetler nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Cem Küçük'ten CHP'ye jet yanıt geldi.

CHP adına başvuruyu yapan avukat Celal Çelik, Cem Küçük hakkında TCK madde 271’de düzenlenen Suç Uydurma ve TCK 216’da düzenlenen Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik suçlarından soruşturma başlatılması ve dava açılmasını istedi.

- CEM KÜÇÜK'TEN CHP'NİN SUÇ DUYURUSUNA CEVAP: VIZ GELİR TIRIS GİDER

Cem Küçük ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun seçim yasakları ve teamüllere aykırı olarak askeri törenle karşılanmasına ilişkin tweetleri nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulmasını Sabah'a değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tören mangası ile karşılanması skandalına ilişkin attığı tweetler nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar vermesi üzerine Gazeteci Cem Küçük'ten çarpıcı bir cevap geldi.

Küçük "Hakkımda halkı kin ve nefrete tahrik ithamıyla suç duyurusunda bulunmuşlar. İnsanları bu tür olaylara karşı duyarlı hale getirmek ne zamandan beri kin ve nefret kaynağı oldu?" diye sordu ve ekledi "Milli manevi değerleri, demokrasiyi savunmak için kimseden izin alacak değiliz. Ellerinden geleni ardına koymasınlar vız gelir tırıs gider" dedi.

İşte Küçük'ün açıklaması;

"Bir kere benim dünkü açıklamalarına iyi baksınlar. Ben CHP'ye bir şey demediğim gibi oradaki YSK'nın 64. Maddesini ihlal eden generale söylediğim bir laftı. Nitekim bugün Türk Silahlı Kuvvetleri de yaptığı açıklamada o manga töreninin yanlış olduğu ve yapılmaması gerektiğini söyledi.

DEMOKRASİYİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ! BUNLAR VIZ GELİR TIRIS GİDER

İnsanları olaylara karşı duyarlı hale getirmek için çağrıda bulunmak ne zamandan beri kin ve nefrete sebep oluyormuş bunu izah etsinler açıkça söylesinler. Ayrıca basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü diyenlerin gazeteciler düşüncesini serbestçe söylemeli diyenlerin geldiğin noktayı görüyoruz. Vız gelir tırıs gider. Ellerinden gelen her şeyi ardına koymasınlar. Bizler milli manevi değerleri, demokrasiyi savunmak için kimseden izin alacak değiliz"

NE OLMUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir ve ilçelerindeki programları kapsamında Bandırma'ya gitmişti. Kılıçdaroğlu'nu taşıyan uçak Bandırma 6. Ana Jet Üssü'ne inmiş ve Kılıçdaroğlu'nun burada askeri bir törenle karşılanmasına AKP taraftarları tepki göstermişti.

Cem Küçük konuyla ilgili, "Ey Genelkurmay bu görüntüler nedir? 27 Mayıs'tan bir gün önceki 26 Mayıs 1960'ın hareketleri bunlar? Ey millet uyanın" şeklinde tweetler atmıştı.

CHP, Cem Küçük hakkında suç duyurusunda bulundu! Peki neden? ile ilgili etiketler Cem Küçük Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.