Chiliz neden düşüyor? 18 Mart Chiliz fiyatı yükselir mi?

Chiliz neden düşüyor sorusuna aklı takılanlar kripto paraları daha yakından inceler oldu. 2019 senesinde resmi olarak piyasaya çıkan kripto para birimi Chiliz, anlık olarak yükselmekte ve düşmektedir. Geçtiğimiz günlerde yakaladığı 0,97 dolara ulaşan ATH seviyesinde bu yana artık sona yaklaşmaktadır.

Son olarak fiyatı ₺3,81 TRY olan ve 24 saatlik işlem hacmi ₺13.321.482.881 TRY seviyelerinde bulunan Chiliz, son zamanlarda büyük bir düşmenin içerisinde yer aldı. Anlık CoinMarketCap sıralaması #37, piyasa değeri ₺21.132.187.050 TRY olan Chiliz, maksimum seviyelere kadar çıktı.

CHZ Coin düşüşün sebebini anlamak adına öncelikle yükselişin arkasındaki sebeplerinde incelenmesi gerekmektedir. Alexandre Dreyfus ve Altuğ Öztürk'ün ön planda olduğu Socios ve Chiliz ekosistemi son dönemlerde hem ses getiren ortaklıklar hem de NFT sektörüne giriş ile ciddi bir patlama içerisine girdi.

Chiliz ile ortaklık imzalayan dünyaca ünlü takımlara birde e-spor kulüplerinin özellikle pandemi döneminin sona ermesi ile beraber dallanıp budaklayacağı beklentisi, fiyatı olumlu yönde yukarı doğru çıkardı. CHZ fiyatının bu hareketinin arkasındaki en büyük nedeni ise NFT’ler gösterildi. Flow projesinin ABD'de NBA ile gerçekleştirdiğini şimdilik Chiliz direkt olarak futbol kulüplerine özel kartlar ile gerçekleştirmeyi hedeflemekte.

CHİLİZ (CHZ) COİN NEDİR?

Chiliz, espor ve oyun kitle fonlaması için en büyük blok zincirlerinden biridir. Resmi olarak 2019'da piyasaya sürülen Chiliz ve Socios.com platformu fikri ilk olarak 2016'da tasarlandı. Chiliz, hayranlarının en sevdikleri spor takımlarını blockchain tabanlı etkileşimler yoluyla desteklemelerini sağlamak için tasarlanmış bir jetondur.

Socios.com platformu ayrıca, taraftarların destekledikleri takımlar için jetonize edilmiş oylama hakları satın almalarına izin vermeyi amaçlamaktadır. Futbol kulübü Juventus, Socios.com web sitesi aracılığıyla bir takım jetonu başlatan ilk kişi oldu. O zamandan beri, yüzden fazla farklı ekip platforma katıldı. Chilliz, futbol, ??basketbol ve e-spor takımları da dahil olmak üzere çok çeşitli spor dallarından rakiplerin ilgisini çekti.

Chiliz neden düşüyor? 18 Mart Chiliz fiyatı yükselir mi? ile ilgili etiketler Para Chiliz kripto
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.