Chelsea'ye Şampiyonlar Ligi kazandıran Thomas Tuchel'e sözleşme ödülü!

Chelsea, Alman teknik direktör Thomas Tuchel ile yeni sözleşme imzaladı. 47 yaşındaki çalıştırıcının gelecek sezon sonu bitecek kontratının 2024'e kadar uzatıldığı açıklandı. Londra devini 9. sırada alıp ilk 4'e sokan, FA Cup'ta final oynatan ve Şampiyonlar Ligi'ni kazandıran Tuchel, sözleşme süresini tamamlarsa rekor kıracak.

Chelsea'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zafere taşıyan Alman teknik direktör Thomas Tuchel'in sözleşmesi yenilendi... Londra devine Ocak ayında gelen ve kulübün çehresini değiştiren 47 yaşındaki çalıştırıcı, şampiyon Manchester City'yi hem Devler Ligi finalinde, hem FA Cup yarı finalinde, hem de lig maçında deplasmanda mağlup etmişti.

2018 yazında Fransız devi Paris Saint-Germain'in başına geçen ve 2020 yılında kulübünde Şampiyonlar Ligi hayalini gerçekleştirmeye çok yaklaşan Tuchel, finalde Bayern Münih'e 1-0 mağlup olmuştu. Bu sezon Devler Ligi'ne erken havlu atınca kovulan başarılı teknik direktör, Premier League'in 20. haftasındaki Wolverhampton maçıyla birlikte Frank Lampard sonrası Chelsea'yi devralmıştı.

2024 yılına kadar sürecek yeni bir 3 yıllık sözleşme imzaladığı açıklanan Tuchel, sözleşmesini tamamlaması halinde Chelsea'nin patronu Roman Abramovich'in en uzun süre çalıştığı teknik direktör olacak.

Rus işadamı, 2003 yılının Haziran ayında kulübü devraldığından beri 13 farklı teknik direktörle çalıştı. Chelsea'ye ilk Devler Ligi zaferini yaşatan İtalyan teknik direktör Roberto Di Matteo, bu zaferden sadece 6 ay sonra kovulmuştu. Abramovich'in aynı zamanda yakın dostu olan Jose Mourinho ise 3 yıldan biraz fazla çalışabilmişti. 

Tuchel'in uzatması hakkında konuşan Chelsea'nin SEO'su Marina Granovskaia şunları söyledi: "Thomas, Ocak ayında aramıza katıldığında, hem yurtiçinde hem de Avrupa'da oynayacak çok maç vardı. Sorunsuz bir şekilde oyuna girdi ve hemen Chelsea ailesinin ayrılmaz bir parçası oldu. Bizi Premier Lig'de ilk 4'e sokması çok önemliydi ve harika sezonu Devler Ligi zaferiyle taçlandırdı. Bu nedenle Thomas'ı 2 yıl daha tutmaktan son derece memnunuz ve önümüzdeki sezonlarda daha fazla başarı elde etmeyi dört gözle bekliyoruz."

9. sırada aldığı Chelsea'yi Premier League'de ilk 4'e sokan, FA Cup finali oynatan ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise şampiyon yapan Alman çalıştırıcının ilk sözleşmesi 1.5 yıllıktı. 

Chelsea'ye Şampiyonlar Ligi kazandıran Thomas Tuchel'e sözleşme ödülü!

Chelsea'ye Şampiyonlar Ligi kazandıran Thomas Tuchel'e sözleşme ödülü! ile ilgili etiketler Chelsea premier league thomas tuchel Marina Granovskaia
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.