Chelsea, Stamford Bridge'deki maçta Crystal Palace karşısında 3-0 kazandı

Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Chelsea, sezonun ilk karşılaşmasında Crystal Palace'ı ağırladı. Maviler; Alonso, Pulisic ve Chabolah'ın goleriyle sahadan 3-'lık galibiyetle ayrıldı.

İngiltere Premier Lig'de bugün sahne alan Chelsea, kendi sahasında konuk ettiği Crystal Palace'ı 3-0'la geçti. Goller; Marcos Alonso, Christian Pulisic ve Trevon Chalobah'dan geldi.

2016-17 sezonundan bu yana Chelsea forması giyen Marcos Alonso, serbest vuruştan attığı golle Chelsea'nin Premier Lig'deki 50. serbest vuruş golüne imza atarken, listenin ilk sırasında 64 golle yer alan Manchester United ile arayı kapattı.

Pulisic de Premier Lig'deki 14 golüne imza atarken, en çok gol atan 3. Amerikalı unvanına ortak oldu.

Mavilerle ilk Premier Lig maçına çıkan 22 yaşındaki Trevoh Chalobah ise ilk maçında gol atma başarısı gösterdi.

TUCHEL'LE GELEN ZAFERLER

Geçtiğimiz sezona Alman teknik adam Thomas Tuchel yönetiminde başlayan Maviler, sezonu Leicester City'nin 1 puan önünde 4. sırada tamamlamıştı. Lig şampiyonu Manchester City'nin 19 puan gerisinde kalan Tuchel'in öğrencileri, Şampiyonlar Ligi'nde ise büyük bir sürprize imza atarak kupaya uzanmıştı. Chelsea, Portekiz'deki Dragoa Stadı'nda oynanan finalde Guardiola'nın City'sini Kai Havert'in tek golüyle mağlup ederek kupayı müzesine götürmüştü

Chelsea yeni sezona da Süper Kupa ile başladı. Geçtiğimiz sezonun UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Villereal'le karşılaşan Maviler, normal süresi ve uzatmaları 1-1 eşitlikle tamamlanan maçta penaltılarda 6-5 galip geliş ve sezona moralli bir başlangıç yamıştı.

LİVERPOOL KAZANARAK BAŞLADI

İngiltere'nin şampiyonluk adaylarından Liverpool da deplasmanda Norwich City'yi 3-0 yendi. Diogo Jota'nın 26. dakikada attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Liverpool, 65. dakikada Roberto Firmino ve 74. dakikada Muhammed Salah'ın golleriyle galibiyete uzandı.

Brezilyalı futbolcu Firmino, takımının lig tarihindeki 8 bininci golünü kaydederken, Mısırlı yıldız Salah ise Premier Lig'de üst üste beş sezon ilk hafta maçında gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

VİRGİL VAN DİJK 301 GÜN SONRA SAHAYA ÇIKTI

Liverpool'da uzun bir sakatlık dönemini geride bırakan Hollandalı savunma oyuncusu Virgil van Dijk, 301 gün sonra takımdaki yerini aldı.

GÜNÜN DİĞER MAÇLARI

Manchester United 5-1 Leeds United
Everton 3-1 Southampton
Watford 3-2 Aston Villa
Chelsea 3-0 Crystal Palace
Burnley 1-2 Brighton

Chelsea, Stamford Bridge'deki maçta Crystal Palace karşısında 3-0 kazandı ile ilgili etiketler Chelsea Premier Lig crystal palace Pulisic
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.