Chelsea, Real Madrid derken yıldız futbolcu genç yaşta futbolu bıraktı: Eden Hazard'dan erken veda

32 yaşındaki Belçikalı futbolcu Eden Hazard, futbolu bıraktığını açıkladı. Hazard kariyerinde Lille, Chelsea ve Real Madrid gibi önemli kulüplerde forma giydi.

Belçikalı yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla futbolu bıraktığını açıkladı. Hazard, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Hayalimi gerçekleştirdim Avrupa’nın ve dünyanın her yerinde sahalarda oynayın eğlenin. Kariyerim boyunca harika insanlar, yöneticiler, antrenörler, takım arkadaşları tanıdım ve özellikle geçtiğim kulüplere teşekkür etmek istedim: LOSC, Chelsea ve Real Madrid; ve elbette Belçika milli takımına tekrar teşekkür ederim.

Aileme, arkadaşlarıma, danışanlarıma ve iyi günde kötü günde yanımda olan insanlara özel teşekkür ederim. Sonunda, beni bunca yıldır takip eden hayranlarıma, oynadığım her ülkedeki cesaretiniz için çok teşekkür ederim. Artık sevdiklerimin tadını çıkarma ve yeni deneyimler yaşama zamanı. Yakında saha dışında görüşürüz.”

Chelsea, Real Madrid derken yıldız futbolcu genç yaşta futbolu bıraktı: Eden Hazard'dan erken veda

EDEN HAZARD'IN KARİYERİ

Eden Hazard, 7 Ocak 1991 tarihinde Belçika'nın La Louvière kentinde doğdu. Futbola, babası Thierry Hazard'ın antrenörlük yaptığı Tubize altyapısında başladı. 2005 yılında Anderlecht altyapısına transfer olan Hazard, 2007 yılında A takıma yükseldi.

Anderlecht'te 2 sezon forma giyen Hazard, 2011-12 sezonunda 20 gol atarak dikkatleri üzerine çekti. 2012 yılında Chelsea'ye transfer olan Hazard, Londra ekibinde 7 sezon boyunca forma giydi. Bu süreçte Premier Lig, FA Cup, EFL Cup, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşadı.

2019 yılında Real Madrid'e transfer olan Hazard, İspanya'da geçirdiği 4 sezonda sakatlıklarla boğuştu ve beklentileri karşılayamadı.

Hazard, Belçika Milli Takımı'nda da 116 maça çıktı ve 31 gol attı. Hazard, Belçika Milli Takımı ile 2018 FIFA Dünya Kupası'nda 3. oldu.

Chelsea, Real Madrid derken yıldız futbolcu genç yaşta futbolu bıraktı: Eden Hazard'dan erken veda ile ilgili etiketler Eden Hazard Real Madrid Chelsea
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.