Chelsea Arsenal'i paramparça etti!

Premier Lig'de haftanın maçında Chelse Arsenal'i konuk etti. Londra derbisinde ev sahibi ekip Marcos Alonso, Fabregas ve Hazard'ın golleriyle Topçuları 3-1 yenmeyi başardı.

İngiltere Premier Lig'in 24. haftasında Chelsea Arsenal'i konuk etti. Stamford Bridge'de oynanan maçı Chelsea 3-1 kazanmasını başardı. Mavi-beyazlıların golleri Marcos Alonso, Hazard ve Fabregas'tan geldi Arsenal ise tek golünü son dakikalarda Giroud ile buldu.

Bu skorun ardından Chelsea puanını 59'a yükseltirken, Arsenal ise 47 puanda kaldı.

MAÇ ÖZETİ VE GOLLER

Karşılaşmanın ilk golü 13. dakikada geldi. Diego Costa'nın şutunda top direkte patlarken takibi iyi yapan Marcos Alonso kafa vuruşuyla golü yaparak skoru 1-0'a getirdi. Pozisyonda Alonso'nu dirseğini yüzüne yiyen Bellerin, mücadeleye devam edemedi ve oyundan çıktı.

53. dakikada orta sahada aldığı topu müthiş hareketlerle ceza sahasına kadar getiren Hazard, muhteşem bir solo gole imza attı ve durumu 2-0 yaptı.

85'te Arsenal kalecisi Cech'in hatalı pasını kontrol eden Fabregas aşırtma bir vuruşla skoru 3-0 yapan golü attı. Eski bir Arsenal oyuncusu olan Fabregas, gole sevinmedi.

Duraklama anlarında Olivier Giroud'un attığı gol Arsenal adına teselli olmaktan öte anlam taşımadı ve karşılaşma Chelsea'nin 3-1'lik üstünlüğüyle bitti.

Chelsea 3-1 Arsenal | Maç özeti ve golleri izle

OPTA İSTATİSTİKLERİ

Diego Costa ligde Arsenal'e karşı forma giydiği dört maçın ikisinde gol attı.

Chelsea Premier Lig'de evinde oynadığı son sekiz maçı kazandı. Ocak 2015'te sona eren 10 maçlık iç sahada galibiyet serilerinden bu yana en uzun serileri.

Son sekiz lig maçında üç kez yenilen Arsenal bu sekiz maçtan önceki 30 lig maçında da üç kez yenilmişti.

Sezonun ilk yarısında Chelsea'yi yenmeyi başaran Arsenal 2003/04 sezonundan bu yana Chelsea'yi Premier Lig'de bir sezonda iki kez deviremedi; o sezon şampiyon olmuşlardı.

Arsenal formasıyla Stamford Bridge'de gol atmayı başaran son isim Theo Walcott (Ocak 2013); o maçı Chelsea 2-1 kazanmıştı.

Arsene Wenger Stamford Bridge'deki son dört maçını kaybetti; daha fazla maçta üst üste yenildiği tek deplasman Old Trafford (2009-2013).

Chelsea Arsenal'i paramparça etti! ile ilgili etiketler Chelsea Arsenal 3-0 Maç özeti geniş özet goller
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.