Koltuk krizi uykularını kaçırdı

Türkiye ziyareti sırasında AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile koltuk krizi yaşayan Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel zor günlerden geçiyor. Belçika muhalefetinin baskıları altında olan Michel, uykularının kaçtığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında gerçekleştirilen üst düzey ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere salonda bulunan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Erdoğan’ın yanındaki tekli koltuk yerine karşıda ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun karşısında oturması Avrupa ve dünya basınında geniş yer bulmuştu.

Diplomasi tarihine ’koltuk krizi’ olarak geçen olay, çok sayıda medya organı ve sosyal mecralarda farklı yorumlara neden olmuştu. Bazı uluslararası yayın organlarında çıkan haberlerde, tekli koltuğa oturan Michel, AB Komisyonu’nun ilk kadın Başkanı Ursula von der Leyen’e yer vermemek ve kibar olmamakla itham edildi.

Koltuk krizi uykularını kaçırdı

KAFAMDA TEKRAR TEKRAR CANLANIYOR

Bu durum aynı zamanda Belçika medyasında da geniş yer buldu. Ülkenin bir önceki hükümetinin Başbakanı olan Charles Michel’e muhalif çevreler, söz konusu olayı siyasi bir yıpratma malzemesi haline getirince Michel, zor durumda kaldı. Durum hakkında Alman bir medya kuruluşuna değerlendirme yapan AB Konseyi Başkanı, “Bu sahne kafamda hiç durmadan tekrarlanıyor ve bu nedenle son günlerde uykularım kaçıyor” dedi.

AB'NİN TELKİNLERİ DOĞRULTUSUNDA YAPILDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaparak, "Avrupa Birliği'nin telkinleri doğrultusunda böyle bir oturma düzeni ayarlanmıştır. Sanki Türkiye bunu yapmış gibi söylemler var. Protokol önceden bir araya geldi. AB'nin talebi bu yöndeydi" demişti.

Koltuk krizi uykularını kaçırdı ile ilgili etiketler Türkiye Belçika Avrupa Birliği Charles Michel
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.