Cezaevindeki Selahattin Demirtaş'ın "ucube değişiklik" iddiasına jet yanıt

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın, "Şentop, değişikliğin ucube bir değişiklik olduğunu ve Anayasa’ya aykırı olduğunu arkadaşlarımıza söylemiştir' iddiasıyla ilgili açıklama yaptı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın savunmasında dile getirdiği, "Bu değişiklik, Anayasa Komisyonu Başkanı, AKP Milletvekili ve Anayasa profesörü olan Mustafa Şentop’un icadıdır. Şentop, değişikliğin ucube bir değişiklik olduğunu ve Anayasa’ya aykırı olduğunu bildiğini Meclis kulislerinde arkadaşlarımıza söylemiştir." iddiasına yanıt verdi.

TBMM’de bulunan dokunulmazlık dosyalarının tamamının bir Anayasa değişikliği ile kaldırılması fikrinin kendisine ait olduğunu belirten Şentop, "İstisnasız, HDP dahil bütün siyasi partilerin, 'dokunulmazların hepsini kaldıralım' dediği bir ortamda, TBMM’yi meşgul etmeden bunu gerçekleştirecek bir formül bulmuş olduk. HDP’nin, 'gelin bütün dokunulmazlıkları kaldıralım' derken numara yaptığını, dokunulmazlıkların kaldırılamayacağına güvenerek blöf yaptığını bilmemiz mümkün değildi. Zira biz, siyasetçilerin doğru olduğuna inandıklarını söylediğini zannederiz." dedi.

fwelfjwefg

Mustafa Şentop, "dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair değişikliğin ucube bir değişiklik olduğu, Anayasaya aykırı olduğu" şeklinde kendisine atfedilen değerlendirmelerin külliyen yalan olduğunu vurguladı.

Kesinlikle böyle bir değerlendirmesi olmadığı gibi, esasen Anayasa değişikliği fikrinin sahibi olarak böyle bir düşüncede olmasının mümkün de olmadığını belirten Şentop, "Kendi savunduğum fikrin yanlış olduğunu düşündüğüm ve söylediğim beyanı, ortalama zeka sahibi birisinin iddiası olamaz." ifadelerini kullandı.

Cezaevindeki Selahattin Demirtaş'ın "ucube değişiklik" iddiasına jet yanıt ile ilgili etiketler Selahattin Demirtaş Anayasa Mustafa Şentop ucube değişiklik
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.