Cezaevindeki 23 mahkumda korona bulundu

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı, yeni tip koronavirüs belirtileri gözlemlenen bir mahkum ile bu kişiyle temas ettiği belirlenen 22 hükümlü ve tutuklunun Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığını açıkladı.

 Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs tespit edilen tutuklunun Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmaya gittiği sırada virüsten  etkilendiğini belirtti.

Mahkumun koronavirüse yakalandığının belirlenmesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli şekilde kapsamlı filyasyon çalışması yapıldığı vurgulanan açıklamada, duruma ilişkin şu bilgiler verildi:

"Çalışma sonucunda söz konusu kişiyle temas ettiği saptanan 22 hükümlü ve tutuklunun Kovid-19 testi pozitif çıkmıştır. Hastaneye sevk edilen kişilerin genel sağlık durumları iyi olup, kurumda karantina altında tedavileri devam etmektedir. Yakınları da sağlık durumundan bilgilendirilmiştir. Ceza infaz kurumunda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan tedbirler titizlikle uygulanmaktadır."

Cezaevindeki 23 mahkumda korona bulundu ile ilgili etiketler Afyonkarahisar mahkum tutuklu hükümlü kovid-19 başsavcılık
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.