Cezaevinde skandal! 8 yaşındaki çocuğu çırılçıplak aradılar...

ABD'de skandal bir olay yaşandı. Cezaevinde bulunan babasını ziyaret etmek isteyen 8 yaşındaki kız çocuğu güvenlik görevlileri tarafından çırılçıplak soyularak arandığı iddia edildi.

Skandal olay Amerika Birleşik Devletleri'nin Virginia eyaletinde geçtiğimiz perşembe günü yaşandı

İddiaya göre hapishane görevlileri kız çocuğuna "elbiselerini çıkarmazsan babanı göremezsin" dediler.

Görevliler daha sonra, çocuğun ve beraberindeki kadının bütün giysilerini çıkarttırıp aradı. Daha sonra çocuğun babasıyla kapalı görüş gerçekleştirmesine izin verildiği belirtildi.

EYALET YÖNETİM ÇIPLAK ARAMA POLİTİKASINI ASKIYA ALDI
Euronews'in haberine göre olayın açığa çıkmasının ardından  Virginia Valiliği, ilgili kuruma çıplak arama politikasını askıya alma talimatı verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Ralph Northam, "Yalnızca vali olarak değil, bir çocuk doktoru ve baba olarak da bu raporlardan çok rahatsız oldum" dedi.

Cezaevi iletişim müdürü Lisa Kinney basın toplantısı yaparak cezaevi personelinin çıplak arama yetkisine sahip olmadığını, bunun protokollerin ihlali anlamına geldiğini açıkladı.

KÜÇÜK KIZI ARAYAN GÖREVLİLERE DAVA
Cezaevi görevlilerine dava açmaya hazırlanan anne, 24 Kasım'da yaşanan olay nedeniyle kızının travma geçirdiğini söyledi.

Cezaevinde skandal! 8 yaşındaki çocuğu çırılçıplak aradılar... ile ilgili etiketler Amerika cezaevi mahkum çırılçıplak aradı