Ceyhun Bozkurt'tan tartışma çıkaracak sözler: AK Parti içinden bir grup CHP-DEM'in oyununa geldi

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, AK Parti içinde azınlık bir grubun CHP ile DEM Parti'nin gizli ittifakın oyununa geldiğini söyledi.

Bengütürk'te katıldığı Son Nokta programında Van'daki olayları değerlendiren SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt, Van'da yaşanan terör eylemlerinin CHP-DEM Parti ittifakının sonucu olduğunu söyledi.

Bozkurt ittifakın yerel seçim öncesinde oluşturulduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"En temelden itibaren CHP yönetimi ile HDP/DEM Parti arasında bir ittifak vardı. Ama bu ittifakı çok görünür kılmadılar. Çünkü, gerek milliyetçi-ülkücü seçmenin merkezi olan MHP seçmeni, gerekse de milliyetçi olarak tanımlayan muhalif seçmen kitlesi her seçimin stratejik kesimi olduğunu göstermişlerdir. Milliyetçi-ülkücü seçmenin hassas olduğunu gördüler. Geçmiş seçimlerden örnekler vererek defalarca anlattık. Terör örgütünün siyasi ayağıyla yan yana gelmek, hangi amaçla olursa olsun, olumlu anlamda da olursa olsun belli şeyler üretmek milletin tepkisini çekiyor ve bu, sandığa yansıyor. Bu nedenle de bu ittifakı çok görünür kılmak istemediler. Seçim sürecinde Kandil'in dizaynını da konuştuk. Hatta bu seçimde doğrudan Kandil devreye girdi. 6+1 masasında HDP görünürlüğü vardı. Sayın Kılıçdaroğlu HDP üzerinden yürütmeye çalışıyordu işi. Bu seçimde doğrudan Kandil devreye girdi. Mahlas isimle yazılar, doğrudan elebaşlarının dikteleri vs. Bu noktada şöyle bir taktik izlediler: CHP ile HDP/DEM'i doğrudan yan yana göstermeyelim. Hatta açık söyleyeceğim, yükü AK Parti'ye yıkalım. Nasıl yıkalım? İşte birileri çıktı dedi ki, 'Bu meseleyi çözecek olan Recep Tayyip Erdoğan'dır.' Ki Sayın Cumhurbaşkanı'nın defalarca vurgusu var, 'Biz terörle ve terör örgütüne müzahir bütün yapılarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz' diye. MGK'dan da benzer bir kararlılık mesajı verildi. Buna rağmen bilinçli olarak bu tür ve benzer açıklamalar yapıldı. Son hafta da nereden çıktığı belli olmayan bir şey çıktı. Selahattin Demirtaş mektup yazacakmış, DEM Parti'ye oy isteyecekmiş. Bunu da algı yönetimiyle yürüttüler. Buna, açık söyleyeyim, çok az, azınlıkta bir kesim, bunu da açık açık söylüyorum AK Parti içinde bir kesim, sayın Cumhurbaşkanı'nın, Hükümetin ve Cumhur İttifakı'nın bu kadar net durmasına rağmen sanki HDP/DEM seçime yüklenecek, CHP'nin oylarını bölecekler, kazandıracaklar dedi. Somut veriler dışında afaki bir şey çıkarttılar."

Muhalefetin medyası ve sosyal medya üzerinden bu algı operasyonunu da çok iyi yürüttüğünü söyleyen Ceyhun Bozkurt, "Bu durum bahsettiğim stratejik oyları MHP seçmeni hariç etkiledi" diye konuştu.

"MEDYADA TERÖRE TEŞNE OLANLARIN AHLAKSIZ SÖYLEMLERİ"

Van'da başlayan ve çok sayıda ilde yaşanan terör eylemleri sırasında kepenk kapatma eylemleri yapıldığını da söyleyen Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kepenk kapatma eylemleri, terör örgütü militanlarının oradaki halkımızın, vatandaşlarımızın, esnafın gidip zorla dükkanını açmamasını sağlamak ve bunun üzerinden propaganda yapmaktı. Ne diyorlardı: (Onların ifadesi) 'Halk kepenk kapatarak eyleme destek verdi. Esnaf kepenk kapatarak destek verdi.' Biz yıllardır görmüyorduk bunu. Vatandaş dükkanını açabiliyordu. Zaten ekonomik sıkıntılardan bahsediyoruz. Oradaki dükkan örnek veriyorum İstiklal Caddesi'ndeki esnaf gibi değil. Adamlar bir günlük kazancıyla, deyim yerindeyse ailesine götüreceği istikakı kazanıyordu. Bir gün dükkanı açmaması demek, Diyarbakırımızda, Hakkarimizde, Şırnakımızda, Vanımızda, Siirtimizde ailesine ekmek götürememek demek. Dolayısıyla bu insanlar isteyerek değil zorla kepenk kapatıyorlardı. Muş Bulanık'ta yaşananları hatırlayın. Bir esnafımız dedi ki 'Ben kapatmıyorum', saldırıya uğradı. Silahlı kendini korumaya çalışmasa belki adamı öldüreceklerdi. Benim Diyarbakır'da, başka illerimizde konuştuğumuz esnaflar 'ağabey zorla kapattırıyorlar' demişlerdi. Bakın yıllardır bunu görmüyorduk. Dün ve ondan önceki gün gördük."

Bu terörize duruma muhalefet medyasındaki bazı yayınların destek olduğunu söyleyen Bozkurt, çok ağır ifadelerle bu durumu eleştirdi, bu yayınları yapanları ahlaksızlıkla suçladı:

"Bunu birileri alıyor şöyle haberleştiriyor: Esnaf destek verdi, kepenk kapattı. Medyadaki belli kişilerin teröre bu şekilde teşne olan bu ahlaksız söylemleri de tekrar başladı. Gidin bakalım o esnafa sorun bakalım. Hiçbiri de oradaki esnaflarla konuşmamıştır."

 

 

Ceyhun Bozkurt'tan tartışma çıkaracak sözler: AK Parti içinden bir grup CHP-DEM'in oyununa geldi ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt CHP DEM Parti AK Parti

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.