Ceyhun Bozkurt: Erbil saldırısı 15 Temmuz'ların devamıdır!

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt: Bu saldırı 15 Temmuzların devamıdır!

Erbil'de Türk konsolosluk çalışanlarının olduğu restorana silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluk görevlisi şehit oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Menfur saldırıyı kınıyorum. Faillerin süratle bulunmaları için girişimlerimiz sürüyor" açıklaması yaptı.

SuperHaber yazarı Ceyhun Bozkurt hain saldırı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bozkurt, "Bu saldırı terör saldırıların bir uzantısı, devamıdır tabiri caize 15 Temmuzların devamıdır!" ifadelerini kullandı.

İşte Bozkurt'un SuperHaber'e yaptığı açıklamalar;

"Birincisi Türkiye son dönemlerde Irak'ın kuzeyindeki terör yuvalarına karşı çok ciddi operasyonlar gerçekleştiriyor ve örgütün bir anlamda kalbine giriyor ve temizliyor.

Malum yaklaşık bir bucuk senedir Kandil'e uzanan hattaki operasyonlar, Pençe-1, Pençe-2 harekatları örgüte ciddi darbe indirdi son olarak örgütün sözde yürütme konseyi üyesine yönelik başarılı bir operasyon gerçekleştirildi, söz konusu kişi etkisiz hale getirildi.

Bu durum terör örgütünü çok ciddi sıkıntıya soktu, terör örgütünün Suriye sahasında işgal ettiği alanlarda da Türkiye'nin ciddi hamleleri var.

Örgütün genişleme hayalini, Akdeniz'e inme hayalini Türkiye bitirdi ve elindeki son işgal ettiği topraklardan da temizlenemsi için elinden geleni yapıyor.

Bu durum örgütü ve örgütün arkasındaki üst aklı zor duruma sokuyor, politikalarını stratejilerini etkiliyor... Türkiye'nin aynı zamanda; gerek S400 ile yaptığı hamle, gerek Astana süreci hamlesi ile bölgele ülkeler ile iletişimi geliştirmesi, gerek Akdeniz'de, Ege'de ve mavi vatanımızda yaptığı hamleler küresel çıkarları olan ülkelerin yıkıcı politikalarına darbe indiriyor.

Bu terör saldırısını PKK'nın yaptığı kuvvetle muhtemel ancak soruşturmaya bakmak lazım...

Ancak bu saldırıyı bahsettiğim gelişmelerden bağımsız düşünemeyiz, Türkiye o küresel güçlerin enstrümanı olan FETÖ, PKK,PYD, DEAŞ gibi irili, ufaklı terör örgütlerine darbeler indiriyor...

Bu saldırı terör saldırıların bir uzantısı, devamıdır tabiri caize 15 Temmuzların devamıdır! Türkiye'nin gerekli yanıtı verceğini düşünüyorum, Türkiye'ye gözdağı verilmiştir ancak Türkiye gözdağı ile korkutulacak bir ülke değil."

Ceyhun Bozkurt: Erbil saldırısı 15 Temmuz'ların devamıdır! ile ilgili etiketler SuperHaber Cumhurbaşkanı Erdoğan Ceyhun Bozkurt Erbil