Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İstikrarsızlığa yol açmadan KKM'den çıkıyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKM'nin o dönemin şartları içerisinde bir ihtiyacı karşıladığına işaret ederek, , "Finans piyasalarında bir istikrarsızlığa yol açmadan Kur Korumalı Mevduat'tan çıkıyoruz" dedi. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Aşama aşama yine finans piyasalarında bir istikrarsızlığa yol açmadan Kur Korumalı Mevduat'tan çıkıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İstikrarsızlığa yol açmadan KKM'den çıkıyoruz

Yılmaz, Nezihe Yalvaç Uygulama Oteli'nde düzenlenen Adana İş Dünyası Buluşması'nda konuştu.

Yılmaz, şubat sonunda Türkiye ekonomisine ilişkin rakamların ortaya çıkmasını beklediklerini aktararak, şöyle devam etti:

Aşamalı şekilde enflasyonu düşüreceklerini ifade eden Yılmaz, "Aylık bazda politikamızın etkisini görmeye başlamıştık. Ocak ayında geçici olduğunu düşündüğümüz bir yükseliş var. Ocak aylarında hep yükseliş olur doğrusu. Yıllık ayarlamalar yapılır. Dolayısıyla ocak ayları biraz istisnai aylardır. Bundan sonraki dönemde kademeli bir şekilde yine bir düşüş göreceğiz. Yaptığımız tahminlere göre, yılın ortalarından sonra ikinci yarısında enflasyonun düştüğünü daha belirgin şekilde görmüş olacağız" dedi.

"KKM'DEN ÇIKIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kur Korumalı Mevduat'ın geçici bir düzenleme olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"O dönemin şartları içerisinde bir ihtiyacı karşıladı. Şimdi aşama aşama yine finans piyasalarında bir istikrarsızlığa yol açmadan Kur Korumalı Mevduat'tan çıkıyoruz. En son geçen yıl ağustosta en yüksek rakamına ulaşmıştı, 3 trilyon 408 milyar lira seviyesine gelmişti.

126,4 milyar ediyor dolar bazında. 9 Şubat itibarıyla 2 trilyon 368 milyar liraya düşmüş durumda yani Kur Korumalı Mevduat'ta 1 trilyondan lira fazla gerileme söz konusu. Toplam seviyesi 77,7 milyar dolara inmiş durumda. Aşağı yukarı 49 milyar dolar burada bir çözülme oldu ve bunun da çok büyük kısmı, hemen hemen tamamına yakını, Türk lirasını destekleyici politikalarımızın da etkisiyle Türk lirası mevduatına geçiş yapmış oldu. Burada da herhangi bir istikrarsızlığa yol açmadan aşama aşama farkı bir çerçeveye doğru gidiyoruz."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: İstikrarsızlığa yol açmadan KKM'den çıkıyoruz ile ilgili etiketler ekonomi Kur Korumalı Mevduat Cevdet Yılmaz
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.