Çeşme'de orman yangınına müdahale sürüyor: İzmir yolu tedbir amaçlı kapatıldı

Çeşme'de makilik alanda çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yanın sebebiyle İzmir-Çeşme yolunun İzmir istikameti tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı. Yangın sebebiyle 2 site boşaltılırken, çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yangınla mücadeledeki son durumu paylaştı.

Çeşme Kutlu Aktaş Barajı yakınlarında bulunan makilik alanda saat 13.30 sıralarında çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 3 uçak, 6 helikopterle havadan, 30 arazöz ve 4 dozer ile karadan müdahale ederken alevler, Rüzgar Enerji Santralleri’nin de (RES) etrafını sardı. Ayrıca İzmir-Çeşme otoyolunun Çeşme yönünün açık olduğu, İzmir istikametinin ise tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldığı belirtildi.

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan edinilen bilgiye göre yangının, bölgede bulunan bir çiftlikte çalışan işçilerin kaynak yaptığı esnada çıkarttığı kıvılcım nedeniyle çıktığı öğrenildi. Kaynak sırasında sıçrayan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu başlayan yangınla ilgili 7 işçi, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Bölgedeki şiddetli rüzgar nedeniyle yangının kontrol altına alınması güçleşirken, ekiplerin alevlerle mücadelesi sürüyor.

Çeşme'de orman yangınına müdahale sürüyor: İzmir yolu tedbir amaçlı kapatıldı

OTOYOLUN İZMİR İSTİKAMETİ ULAŞIMA KAPATILDI

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan yangınla ilgili ekipler söndürme çalışmalarını sürdürürken, Çeşme Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda yangın nedeniyle İzmir- Çeşme otoyolunun Çeşme yönünün açık olduğu, İzmir istikametinin ise tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldığı belirtildi.

YANGIN SEBEBİYLE 2 SİTE BOŞALTILDI

Çeşme Karaköy Mahallesi Karahisar mevkiinde makilik arazide çıkan yangını kontrol altına çalışmaları sürüyor. Havadan ve karadan alevlere müdahale sürerken, tedbir amaçlı olarak iki sitenin boşaltıldığı öğrenildi. Alevlerin yaklaşması sebebiyle boşaltılan Set-tur ve Özpamir sitesinde vatandaşlar evlerini terk ederken, bölgedeki şiddetli rüzgar sebebiyle alevlerin parladığı kaydedildi. Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin yangına müdahalesi sürerken, Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı da bölgedeki çalışmaları takip ediyor.

Çeşme'de orman yangınına müdahale sürüyor: İzmir yolu tedbir amaçlı kapatıldı - Resim : 2

"ÇEŞME ZOR BİR GÜN GEÇİRİYOR"

Çeşme Belediyesi Başkanı Ekrem Oran, sosyal medyada canlı yayın yaparak bölgede devam eden yangınla ilgili bilgi verdi. Alevlerin 15 metreye kadar yaklaşması nedeniyle tedbir amaçlı boşaltılan 2 siteden birin bahçesinden canlı yayın yapan Oran, "Çeşme çok zor bir gün geçiriyor ama her akşamın bir sabahı var." diyerek yöre halkına umut verdi. Belediye Başkanı Oran, tahliyeler hakkında da bilgi vererek şunları söyledi:

Çeşme'de orman yangınına müdahale sürüyor: İzmir yolu tedbir amaçlı kapatıldı - Resim : 3

"Çeşme'de zor bir akşamdayız. Ben şu anda Özpamir sitesinin bahçesindeyim, sınırındayım. Özpamir ve Set-tur sitelerini boşalttık. Çünkü Özpamir Sitesine yaklaşık 50 metre, Set-tur sitesine de yaklaşık 15 metre kalmıştı. Kendi arabası olanlar bölgeyi terk ettiler. Arabası olmayanları da Belediye Sosyal Tesisleri'nde ağırlamak üzere belediye otobüslerimizle aldık. Şu ana kadar ulaşamadığımız vatandaşlarımız varsa yangın bölgesinin hemen dışında belediye otobüslerimiz bekliyor. Belediye ikram araçlarımız da orada. Sizleri Belediye Sosyal Tesisleri'ne alıp daha sonra ÇEŞTOB üyesi otellerin tahsis ettiği odalara yerleştireceğiz. Biz bütün ekiplerimizle buradayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, Çeşme Belediyesi, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı bütün ekipler burada. Müdahale etmeye çalışıyoruz. Çeşme çok zor bir gün geçiriyor ama her akşamın bir sabahı var. İyi akşamlar diliyorum. Geçmiş olsun Çeşme." dedi.

Çeşme'de orman yangınına müdahale sürüyor: İzmir yolu tedbir amaçlı kapatıldı - Resim : 4

Çeşme'de orman yangınına müdahale sürüyor: İzmir yolu tedbir amaçlı kapatıldı ile ilgili etiketler Çeşme Orman Yangını Trafik otoyol izmir-çeşme otoyolu müdahale
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.