Çeşitli yerlere sızan FETÖ'cüler yakalanınca itirafçı oluyor

FETÖ'nün çeşitli yerlere sızan isimlerinin operasyonlarda yakalanınca itirafçı olarak verdiği ifadeler devam ediyor. Bir dönem CHP'de ilçe başkan yardımcılığı yapan Mehmet Emin İlbeyli, İlbeyli, CHP üyesi olarak partideki konuları Bylock üzerinden örgüte aktardığını itiraf etti.

FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda örgütün haberleşme aracı olarak kullanılan Bylock hakkında yeni bilgiler elde ediliyor. Gözaltına alınan şüpheliler ise yakalandıktan sonra itirafçı oluyorlar.

SuperHeber programcısı Nedim Şener, Hürriyet gazetesindeki köşe yazısında FETÖ operasyonlarından çarpıcı bilgiler paylaştı. Bir dönem CHP Üsküdar İlçe Başkan Yardımcılığı yapan Mehmet Emin İlbeyli'nin partideki konuları Bylock yoluyla örgüte aktardığı ortaya çıktı.

Nedim Şener'in "Sızıyorlar, yakalanınca itirafçı oluyorlar" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

FETÖ mensubu Mehmet Emin İlbeyli ise kendi ile ilgili gerçekleri, 6 Nisan günü verdiği ifadede itiraf etti.

Independent Türkçe isimli internet sitesinde gazetecilik yaptığını söyleyen Mehmet Emin İlbeyli, önce yalan ifade verdi. Örgütle ilişkisini, Bylock kullandığını inkâr etti. Ancak daha sonra itirafçı oldu. CHP Üsküdar İlçe Başkan Yardımcılığı da yapan İlbeyli, CHP üyesi olarak partideki konuları Bylock üzerinden örgüte aktardığını itiraf etti.

1993 doğumlu olan ve 2010 yılında liseden mezun olduktan sonra üniversite hazırlık döneminde FETÖ ile ilişkisi başlayan Mehmet Emin İlbeyli, örgüt evindeki hayatı ile ilgili şunları anlattı:

“... Ben bu evde kalırken Hasan Hüseyin Şen isimli şahıs Osman Ballı ile görüştürdü. Ben, Hasan Hüseyin, Osman Ballı vardı. Ben bu sürede CHP Gençlik Kolları üyesiydim ve etkinliklere katılıyordum. Osman Ballı 2013 yılında beni aradı. Doğancılar’da yemek yedik. Bana parti ile ilgili sorular sordu. Cumhuriyet Halk Partisi içinde olan tüm olayları bilmek istediklerini söyledi. Ben de aramızdaki konuşmada parti ile ilgili gündem maddelerinden bahsettim. Bana düzenli olarak bilgi verip veremeyeceğimi sordu, ben de düzenli olmasa da verebileceğimi söyledim. Kendisi WhatsApp kullanmadığını, sonrasında Bylock olduğunu öğrendiğim kurulumunu yaptı. Ben bir iki kez Bylock üzerinden parti gündemiyle ilgili gönderiler yolladım.

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Çeşitli yerlere sızan FETÖ'cüler yakalanınca itirafçı oluyor ile ilgili etiketler FETÖ ifade ByLock Nedim Şener itirafçı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.