Ermenistan'dan yeni taktik!

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki Dağlık Karabağ'a operasyon başlatmasının ardından cephede bozguna uğrayan Ermenistan, savaşı sivil yerleşimlere taşıdı. Başı sıkışan Ermeni yönetimi, Rusya'dan yardım istedi. Ruslar ise, dün Ermenistan'ın başkenti Erivan'a üst düzey Rus yetklilieri taşıyan özel bir uçak yolladı.

27 Eylül pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, Ermenistan savaşı sivil yerleşimlere taşıma hedefiyle Azerbaycan'ın en büyük şehirleri Bakü ve Gence'ye füzelerle saldırdı. Söz konusu saldırılarda onlarca sivil yaşamını yitirdi.

Cephede kaybeden ve çekilmek zorunda kalan Ermenistan yönetimi, Rusya'dan yardım talebinde bulundu.

RUS UÇAĞI ERMENİSTAN'A GİTTİ

Öte yandan tüm bu gelişmelerin üzerine, hava araçlarını takip sistemine göre, özel IL-96 uçağı pazartesi Rusya başkenti Moskova'dan sabah saat 09.14'te havalanarak Erivan'a iniş yaptı.

Uçak 14.40'ta Erivan'dan ayrıldı. Rusya'dan gelen uçakta Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun olduğu iddia edildi. Ermenistan hükümet sözcüsü Rusya'dan uçak geldiğini doğrularken, yolcular hakkında bilgi vermedi.

Ermenistan'dan yeni taktik!

 

Ermenistan'dan yeni taktik! ile ilgili etiketler Azerbaycan Rusya Ermenistan uçak Erivan Moskova Savaş cephe dağlık karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.