Cenk Tosun'da 'kur' krizi: Sözleşme görüşmeleri tıkandı

Beşiktaş'ın tecrübeli golcüsü Cenk Tosun ile yapılan yeni sözleşme görüşmeleri 'kur'a takıldı.

Geçen yıl Beşiktaş formasıyla 18 gol ve 8 asistle çok iyi bir yıl geçiren Cenk Tosun'un sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl uzadı.

Cenk Tosun'un 8 milyon TL olan yıllık garanti ücretinin iyileştirilmesi için Beşiktaş ile masaya oturulmuştu. Görüşmede yıllık 1.4 milyon euro karşılığında prensip anlaşması sağlanmıştı.

KUR KRİZİ

Beşiktaş ile Cenk Tosun'un anlaştığı yıllık ücret olan Mayıs ayında 1.4 milyon euro yaklaşık 27,5 milyon lira ediyordu. Ancak euro kurunun daha sonra hızla yükselmesi siyah-beyazlılar ile Cenk arasında yapılan anlaşmada sıkıntı çıkmasına sebep oldu.

1,4 milyon euro'nun yaklaşık 42 milyon liraya ulaşması üzerine bu anlaşmada geri adım attı fakat Cenk Tosun kendisine verilen sözün yerine getirilmesi konusunda ısrarlı.

Deneyimli oyuncunun mevcut sözleşmesinin 1,5 milyon euro'ya revize edilmesini istediği ancak mayıs ayından sonra yönetimden hiçbir davet almadığı ortaya çıktı. Teknik Direktör Şenol Güneş'in en beğendiği ve en çok forma verdiği isimlerden olan Cenk'in yaşanan bu durumdan rahatsızlık duyduğu aktarıldı.

ABOUBAKAR İLE MAAŞ FARKI ÇOK YÜKSEK

Beşiktaş'ın hücum hattında yükü çeken iki isim olan Cenk ve Aboubakar'ın maaşları arasında fark da dikkat çekiyor. iyah-beyazlılar, Kamerunlu forvete yıllık 3,1 milyon euro (93 milyon lira) ödüyor. Devre arası 2,5+1 yıllık sözleşme imzalarken 1 milyon 140 bin euro da imza parası alan Aboubakar ayrıca maç başına 12 bin euro kazanıyor.

Cenk Tosun'da 'kur' krizi: Sözleşme görüşmeleri tıkandı ile ilgili etiketler Beşiktaş Cenk Tosun Vincent Aboubakar
GÜNÜN VİDEOSU

İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler: Osmanlı, Yunanlara zulmetmişti...

Tahran Kitap Fuarı'nı ziyaret eden İran'ın "dini" lideri Hamaney'in, eline aldığı bir kitap sonrası yaptığı konuşma büyük tepki çekti. "Bu, Yunanlılar tarafından Türklere karşı yazılmıştır." diyen Hamaney'in "Osmanlı Türkleri tarafından Rumlara yapılan zulmü çok güçlü ve güzel bir şekilde anlatıyor." sözleri gündem oldu.