Cengizhan Şimşek doping testine gitmemişti! Sinoplu Kırkpınar Başpehlivanı Taş Edirne’de kemerini alıyor!

2022 yılı 661.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Cengizhan Şimşek, altın kemerini kaybetti. Kırkpınar'da rakiplerini yenerek altın kemeri kazanan Cengizhan Şimşek, pandemi döneminde adres bildiriminde bulunmadığı ve dopingli sayıldığı için ceza aldı. Bu cezadan sonra 2022 Kırkpınar Başpehlivanı Sinoplu güreşçi Mustafa Taş oldu.Taş’ın Kırkpınar Başpehlivanlığı Altın Kemeri’ni 16 Mart’ta Edirne’de düzenlenecek bir törenle alacağı öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 661.Başpehlivanlık Altın Kemeri el değiştiriyor.

BAŞPEHLİVAN CENGİZHAN ŞİMŞEK’İN DOPİNG TESTİNE GİTMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI!

Edirne’de her yıl yapılan “Tarihi Kırkpınar Başpehlivan Güreşi’n de Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Güreş Kulübü sporcuları Cengizhan Şimşek ile yine aynı kulüpteki arkadaşı Mustafa Taş ile karşılaşmıştı.

KIRKPINAR’DA BAŞPEHLİVANLIK KIRAN KIRANA GEÇMİŞTİ!

Tarihi meydanda yapılan güreşte güçlü fiziği ve teknik güreşi ile bilinen 1.87 boyunda, 105 kiloda ve 26 yaşında olan Cengizhan Şimşek, Sinoplu 1,90 boyunda, 110 kilo ağırlığında bulunan 24 yaşındaki Mustafa Taş’ı yenerek başpehlivan olmuştu. Ancak aradan geçen sürede yapılan araştırmada son başpehlivanı Cengizhan Şimşek’in 1-3 Temmuz’da Edirne’de güreştiği dönemde aslında cezalı olduğu ortaya çıktı.

TAHKİM KURULU’NUN ŞİMŞEK’E 1 YIL CEZA VERDİĞİ ANLAŞILDI!

Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu’nun (TMOK) başvurusu üzerine, doping kontrol havuzunda olmasına karşın, 2020 yılında yer bildirimi yapmayan 2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek’e 9 Mart 2022'den geçerli olmak üzere 1 yıl men cezası verdiği ortaya çıkmıştı.Yine Cengizhan Şimşek'in çağrıldığı doping testlerine gitmediği için Kırkpınar'da yasaklı maddeyle güreştiği iddia edilmişti.

BAŞPEHLİVANLIK ALTIN KEMERİNİN EL DEĞİŞTİRİLMESİNE KARAR VERİLDİ!

Aynı kurul,Cengizhan Şimşek’in 2022 Edirne Tarihi Güreşi Başpehlivanlığı dahil sporcunun 1.10.2020'den itibaren elde ettiği tüm ödül ve derecelerin iptaline de hükmetmişti. Bu gelişmeler üzerine başpehlivanlık altın kemerinin 2022 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikinci olan Mustafa Taş’a verilmesi söz gümdeme gelmişti. Güreş Federasyonu yapılan araştırmalar ve soruşturmaların ardından 2022 yılının Edirne Tarihi Güreşleri’nin Başpehlivanlık Altın Kemeri’nin Cengizhan Şimşek’ten alınarak Mustafa Taş’a verilmesine karar vermişti.

Cengizhan Şimşek doping testine gitmemişti! Sinoplu Kırkpınar Başpehlivanı Taş Edirne’de kemerini alıyor!

TAŞ’A BAŞPEHLİVANLIK ALTIN KEMERİ 16 MART’TA VERİLECEK!

2022 yılı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Cengizhan Şimşek’in,altın kemerini kaybetmesi,güreş camiasın da şok etkisi yarattığı ifade edildi.Sinoplu güreşçi Mustafa Taş’ın Kırkpınar Başpehlivanlığı Altın Kemeri’ni,yeniden yapılacak bir törenle alacağı öğrenildi.Taş için kemerini,16 Mart’ta Edirne’de düzenlenecek alacağı ifade edildi.

Cengizhan Şimşek doping testine gitmemişti! Sinoplu Kırkpınar Başpehlivanı Taş Edirne’de kemerini alıyor! - Resim : 2

KIRKPINAR'DA YAĞLI GÜREŞLER DE NE OLMUŞTU?

Edirne’de 661’incisi düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık müsabakaları,adeta kıran kirana mücadelede sahne olmuştu.Çekişmeli ve sürpriz sonuçlarla yapılan yağlı güreşler de,Cengizhan Şimşek ile Mustafa Taş arasındaki dev finalin ardından Kırkpınar’da bir ilk yaşanmıştı. 661'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Mustafa Taş’ı mağlup eden Cengizhan Şimşek, başpehlivan olurken İsmail Balaban ve Ertuğrul Dağdelen üçüncü olarak Kırkpınar’ı tamamlayan isimler olmuşlardı.

Cengizhan Şimşek doping testine gitmemişti! Sinoplu Kırkpınar Başpehlivanı Taş Edirne’de kemerini alıyor! - Resim : 3

Cengizhan Şimşek doping testine gitmemişti! Sinoplu Kırkpınar Başpehlivanı Taş Edirne’de kemerini alıyor! ile ilgili etiketler güreş
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.