Cengiz Ünder Marsilya kariyerine harika başladı

Milli futbolcu Cengiz Ünder, Marsilya kariyerine müthiş bir maçla başladı. Ligue 1'in ilk haftasında Montpellier'e konuk olan Marsilya, 2-0 geriye düştüğü maçı 2-3 çevirmeyi başardı. Geri dönüş ateşini Cengiz yaktı. Barcelona'da ise 18'lik Türk orta saha Yusuf Demir, ilk maçında ilk asistine imza attı.

Fransa futbolunun köklü kulüplerinden Marsilya'ya transfer olan milli futbolcu Cengiz Ünder, Mavi-Beyazlı formayla dikkat çekici bir başlangıç yaptı.

Ligue 1'in açılış haftasında Montpellier deplasmanında sahaya çıkan teknik direktör Jorge Sampaoli yönetimindeki Marsilya, ilk yarıyı 2-0 geride kapatmasına rağmen müthiş bir geri dönüşle maçı 2-3 kazanmayı bildi. Marsilya'da geri dönüş fitilini ateşleyen isim Cengiz oldu.

İlk maçında klasını konuşturan 24 yaşındaki sağ açık bu yaz Serie A ekibi AS Roma'dan satın alma opsiyonuyla 1 sezon kiralanmıştı. 

Bu yaz yaptığı Gerson (25 milyon euro, orta saha), Balerdi (11 milyon euor, stoper), Cengiz Ünder, William Saliba ve Matteo Guendouzi (kiralık) transferleriyle dikkat çeken Marsilya, yeni sezona Ligue 1'in en zorlu deplasmanlarından birinde başladı.

Yeni hocası Olivier Dall'Oglio yönetimde ilk maçına çıkan ve seyircisine Marsilya galibiyetiyle merhaba demek isteyen Montpellier, 30'da 1-0 öne geçti. Laborde'un golü, Marsilya'nın yeni transferlerinden 4.5 milyon euroya Santos'tan alınan Brezilyalı stoper Luan Santos'a çarptı ve kendi kalesine yazıldı. Kaptan Laborde, 34'te bu kez nefis bir gole imza attı ve fark bir anda 2'ye yükseldi.

68. dakikada Marsilya formasıyla ilk golünü atan Cengiz Ünder, geri dönüşün fitilini ateşledi. Güney derbisinde 75 ve 80'da Dimitri Payet sahneye çıktı ve biri frikikten, attığı 2 golle müthiş galibiyeti getiren isim oldu. Marsilya'nın 34 yaşındaki yıldızı kulüp tarihinin en önemli isimleri arasında gösteriliyor.

89. dakika oynanırken ev sahibi takım taraftarları tribünden sahaya yabancı maddeler attı. Maçın hakemleri soyunma odasının yolunu tuttu ve 15 dakika ara verilen maç kaldığı yerden başladı. Olympique Marsilya sezona 3-2'lik Montpellier galibiyetiyle başlamayı bildi.

Cengiz Ünder Marsilya kariyerine harika başladı

BARCELONA'NIN YUSUF DEMİR'İ VAR

Katalan devi Barcelona, Lionel Messi'nin kulübe veda edip PSG'nin yolunu tuttuğu gün artık gelenekselleşen hazırlık maçı Joan Gamper Kupası'nda Juventus'u 3-0 mağlup etti.

Camp Nou'da taraftarının karşısına çıkan teknik direktör Ronald Koeman yönetimindeki Barça, Massimiliano Allegri'nin 2 yıl sonra yeniden teknik direktörlüğe getirildiği İtalyan deviyle kozlarını paylaştı.

Barcelona'nın Rapid Wien'den kiraladığı Türk asıllı Avusturyalı futbolcu Yusuf Demir, ilk 11'de sahaya çıktı. 10 milyon euroluk satın alma opsiyonu bulunan Yusuf, Memphis Depay'ın 3'te attığı ilk golde asisti yapan isim oldu. Barcelona'nın diğer golleri Martin Braithwaite (57) ve Riqui Puig'den (90+2) geldi.

Cengiz Ünder Marsilya kariyerine harika başladı - Resim : 2

Cengiz Ünder Marsilya kariyerine harika başladı ile ilgili etiketler Cengiz Ünder Marsilya Ligue 1 Barcelona montpellier dimitri payet Yusuf Demir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.