Hedefe önce genç bir kadını almışlar

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinin daha önce de denendiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Suudi Arabistan'ın eski veliaht prensinin istihbarat şefi Saad el–Cebri, kızının da konsolosluğa çağrılarak öldürülmek istendiğini söyledi. Cebri, kızının davete rağmen konsolosluğa gitmediğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2018 yılında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın suikastinin arkasındaki sır perdesi gizemini korurken ortaya çıkan bir ayrıntı dikkat çekti. Suudi Arabistan'ın eski veliaht prensi Muhammed Bin Nayef'in eski istihbarat şefi olan ve öldürülme korkusuyla Kanada'ya kaçan Saad el–Cebri, kızının da Kaşıkçı'nın öldürülmesi öncesi konsolosluğa çağrıldığını ancak gitmediğini söyledi.

İngiliz gazetesi The Times, Suudi Arabistan yönetiminin gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya uyguladığı suikast yöntemini daha önce de denediğini yazdı. Kanada’ya kaçmak zorunda kalan ve eski veliaht prens Muhammed bin Nayef’in eski istihbarat şefi Saad el – Cebri’nin açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Hedefe önce genç bir kadını almışlar

“KIZIM İSTANBUL’DA YAŞIYORDU”

2017 yılında veliaht prens Selman’ın gücü ele geçirmesi sonrasında ülkeden kaçan el-Cebri, kızının da Kaşıkçı’nın ölümünden birkaç gün önce İstanbul’daki Başkonsolosluğa davet edildiğini açıkladı. el-Cebri, “2018 yılında Suudi ajanlar kızım Hissah Almuzaini’yi İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na davet ettiler. O dönemde kızım orada yaşıyordu ve amaçları onu öldürmekti. Neyse ki Hissah hiçbir zaman konsolosluğa gitmedi. Bu olaydan günler sonra aynı binaya giden Kaşıkçı’nın ardından kızım eğer onlara boyun eğseydi başına gelecekleri gördü” dedi.

Daha önce Suudi Arabistan’ın kendisini hem Kanada’da da hem de ABD’de öldürmek istediğini söyleyen el-Cebri, 2017’de Suudi Arabistan yönetimini ele geçiren Prens Selman’ın ardından ülkeden kaçmıştı. Selman, eski veliaht prens Muhammed bin Nayef’i gözaltına aldırmış ve daha sonra vatana ihanet suçuyla tutuklamıştı.

Hedefe önce genç bir kadını almışlar ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı İstanbul suikast Saad el–Cebri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.