Cemal Kaşıkçı olayında sıcak gelişme! O isim belli oldu

Suudi Arabistan, Türkiye'den kaçan Suudi konsolos Muhammed el Uteybi'nin yerine Türkiye'yi çok yakından tanıyan bir ismi atadı

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiği 2 Ekim'den bu yana haber alınamıyor. Türk yetkililer, Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ihtimali üzerinde dururken, Suudi yetkililer ise bu iddiaları yalanlıyor.

Türk yetkililer, 15 Ekim'den 16 Ekim sabahına kadar 9 saat boyunca başkonsoloslukta arama yaptı. Yetkililer, Suudi başkonsolosluğun konutunda da arama yapabilmek için izin bekliyor.

 

KONSOLOS KAÇTI!

Başkonsolosluk konutunda arama yapılmasına sayılı saatler kala Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin Türkiye'den apar topar ayrılması ise tartışma konusu oldu.

Kaşıkçı'nın kaybolması kamuoyuna yansıdıktan sonra konsolosluk binasını yabancı gazetecilere açarak, gezdiren Muhammed el Uteybi için "Türkiye'den kaçtı" yorumları yapıldı.

 

YENİ KONSOSLOS BELLİ OLDU

Öte yandan, Kaşıkçı olayı Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerde olası bir krize gebeyken, Türkiye'den ayrılan konsolosun yerine göreve getirilecek isim de belli oldu.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre, bu kritik süreçte Türkiye'yi yakından tanıyan bir isim İstanbul'a gönderildi. Bu ismin daha önce Türkiye'de görev yapan bir Suudi diplomat olduğu öğrenildi.

Suudi Arabistan'ın bu hassas dönemde eşi Türk olan ve Türkiye'yi yakından tanıyan bir diplomatı görevlendirmesi dikkat çekti. / SuperHaber

Cemal Kaşıkçı olayında sıcak gelişme! O isim belli oldu ile ilgili etiketler kaşıkçı
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.