Cemal Kaşıkçı cinayetinde yeni bulgular ortaya çıktı

İstanbul'da bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cinayeti ile ilgili yeni bulgular ortaya çıktı. 16 medya kuruluşunun açıkladığı rapora göre Kaşıkçı ve yakınları İsrailli bir şirketin ürettiği casus yazılımla takip edildi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yeni kanıtlar bulundu. Medya kuruluşları tarafından yapılan araştırmalar Kaşıkçı cinayetinin öncesi ve sonrasında gazetecinin yakınlarının takip edildiğini ortaya koydu.

16 medya kuruluşunun açıkladığı raporda, Kaşıkçı ve yakınları İsrailli NSO Grup isimli şirket tarafından üretilen, "Pegasus" casus yazılımıyla takip edildi.

Araştırmalar Kaşıkcı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in telefonun da cinayetten günler sonra hacklendiğini ortaya koydu.

Washington Post’un haberine göre, basına sızdırılan listede 50 bin kişinin telefon numarası yer alıyor.

Sızan bilgiler arasında 50'den fazla ülke ve 4 kıtaya yayılan numaralar arasında gazeteciler, şirket yöneticileri ve hatta devlet başkanları bulunuyor.

NSO Grup daha önce, yazılımın, Kaşıkçı'yı öldürmekte kullanıldığı iddiaları reddetmiş ve sadece teröristleri takip etmek için kullanıldığını açıklamıştı.

Cemal Kaşıkçı cinayetinde yeni bulgular ortaya çıktı ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı cinayet takip casus yazılım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.