Cemaatin tuvalet isyanı

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Sancak Camii'nin 1 buçuk ay kapalı olması cemaati isyan ettirdi. Vatandaşların söylediği sözler, yıllar önce Sivas'ta bir esnafın tuvaletin yıkılması isyanını akıllara getirdi.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Sancak Camii'nde, 1,5 aydır kapalı olan tuvaletler, cemaatin tepkisine neden oldu. Çoğu 65 yaş üzeri kişilerden oluşan cemaat, zor günler geçirdiklerini belirterek, tuvaletin yeniden açılmasını istedi.

Cemaatin isyanı yıllar önce Sivas'ta belediye tarafından sanayideki tuvaletin yıkılmasının ardından bir esnafın söylediği ve fenomen olan "Nereye s......lar?" sözünü akıllara getirdi.

"ÇOĞUMUZ YAŞLIYIZ VE BÜYÜK ZORLUK YAŞIYORUZ"

Camiye gelenlerden Emrah Aslan (73), "Namaz kılmaya geliyoruz ancak tuvaletler kapalı. Böyle olunca mecburen evimizde kılmak zorunda kalıyoruz. Camide kılmak istediğimiz zaman da taksiyle eve gidip geliyoruz. Bir caminin tuvaleti kapalı olamaz. Bu durumun başka bir örneği yoktur. Sorunun giderilmesi için bir şeyler yapmaya çalışsak da muhatap bulamıyoruz. Bizim tuvaletimizi açsınlar. Başka bir şey istemiyoruz. Çoğumuz yaşlıyız ve büyük zorluk yaşıyoruz" dedi.

Cemaatin tuvalet isyanı

"KÜLTÜRÜMÜZDE CAMİ TUVALETİNİN KAPALI OLMASI AYIP"

Gerekli başvuruları yapmalarına rağmen sorunun çözülemediğini belirten Çay Mahallesi'nin muhtarı Sabri Yılmaz, "37 gündür cami tuvaletleri kapalı ve vatandaşa hizmet verilmiyor. Müftülüğe gittiğimizde vakfa yönlendiriyor. Vakfa gittiğimizde ise tuvaletlerin ihaleye çıkacağı söyleniyor. Beşinci cuma geçti ancak hiçbir şey yapılmadı. Bizim kültürümüzde cami tuvaletinin kapalı olması çok ayıptır. Bana da yüzlerce şikayet geliyor. Konuyla alakalı gerekli yerlere dilekçe verdik. Ancak bir gelişme olmadı. Tuvaletlerin bir an önce yeniden hizmete girmesini istiyoruz" diye konuştu.

Cemaatin tuvalet isyanı ile ilgili etiketler İzmir cami Bayraklı tuvalet
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.