Cem Bölükbaşı: 2022'de Formula 2 Dünya Şampiyonası'na katılacağım

Milli pilot Cem Bölükbaşı, 2022 sezonunda Formula 2'de yarışacağını açıkladı. SuperHaber'in dün duyurduğu bu gelişmeyi bugün bir asın toplantısıyla açıklayan Cem Bölükbaşı, Birleşik Arap Emirlikleri'nde, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Formula 2 test sürüşlerinde en başarılı 10 yarış pilotundan biri olmayı başarmıştı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Milli otomobil sporcusu Cem Bölükbaşı, 2022 sezonunda Formula 2 Dünya Şampiyonası'nda yarışacağını açıkladı.

Zorlu PSM Sky Lounge alanında gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan 23 yaşındaki pilot, "Gerçekten kolay olmadı. Çok hızlı gerçekleşti. Önümüze çıkan her şansı değerlendirmeye çalıştık. Abu Dabi testleri Formula 2'ye ilk adım oldu. Sonunda gerçekleşti. 2022'de Formula 2 Dünya Şampiyonası'na katılacağım." ifadelerini kullandı. 

Türk pilot Cem Bölükbaşı, Formula 2 Dünya Şampiyonası'nda Charouz takımı adına yarışacak.

 

 

FERNANDO ALONSO'YU ÖRNEK ALIYOR

Hayallerini gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu belirten Cem Bölükbaşı, "Gerçekten kolay olmadı. Formula 2'ye Abu Dabi'deki testlerde ilk adımı attım. Çok hızlı oldu. Önümüze çıkan her şansı değerlendirmeye çalıştık. 2022'de Formula 2 Dünya Şampiyonası'na katılacağım. Anlaşmayı 1 hafta önce imzaladık. Sonunda gerçekleşti. 14 hafta sonu yarışacağız. Uzun bir sezon bizi bekliyor. Hiç beklemediğimiz bir desteği aldık. E-spor'dan gelip Formula 2 seviyesine çıkan ilk pilot oldum. F2'ye gelmek hayal olarak gözüküyordu. Çok büyük bir adım oldu. Bu işin çok başındayız. Çok mutlu ve heyecanlıyım." ifadelerini kullandı.

Formula 1'de 2 kez dünya şampiyonluğu bulunan İspanyol sürücü Fernando Alonso'yu örnek aldığına vurgu yapan Cem Bölükbaşı, "Benim için idol her zaman Alonsu'ydu. Mantalitesini ve sürüş tarzını çok seviyorum. Yakın temasta olduğum bir insan. Alonso'ya karşı her zaman özel bir ilgim ve bağım var. Formula 2'de yarışacağımı duyduğunda sevindi." diye konuştu.

Cem Bölükbaşı: 2022'de Formula 2 Dünya Şampiyonası'na katılacağım ile ilgili etiketler Cem Bölükbaşı Formula 2 Motor Sporları
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.