Çekmece'nin son yeşilliğini AK Parti ve MHP kurtardı

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan son yeşil alanlardan Albatros Parkı CHP'li belediye tarafından imara açılmak istendi. Bu talep eylül ayında İBB Meclis'ine getirildi. 20 katlı binaların inşası için parki imara açma isteği AK Parti ve MHP'nin oyları ile reddedildi. Ancak, Ekrem İmamoğlu ile CHP'li belediyenin imar ısrarı sürdü. Ekim ayı oturumunda tekrar gündeme alınan imara açılma talebi bir kez daha reddedildi. Gezi ve Kaz Dağlarında yeri göğü inleten muhalif basın ise bunu görmezden geldi.

Gezi kalkışmasında ve Kaz Dağları'nda altın madeni dolayısı ile yeri göğü inleten CHP ve yandaşı muhalif basın fırsat buldukça hükümeti rantçılıkla suçluyor. Son örnek Hatay'daki orman yangınında yaşanmıştı. PKK'nın kirli bir eylemi olduğu ortaya çıkmadan önce yangının ormanlık bölgede maden aramak için çıkartıldığı ileri sürülmüştü. 

Ancak, CHP'nin her yeşillik alanı ranta çevirme çabası ise muhalif basınca nedense hiç görülmüyor. 

Çekmece'nin son yeşilliğini AK Parti ve MHP kurtardı

20 KATLI TURİZM TESİSİ ISRARI

Bunun son örneği CHP yönetimindeki Büyükçekmece'nin son yeşillik alanlarından Albatros Parkı'nın imara açılmak istenmesinde yaşandı. CHP'li Büyükçekmece Belediyesi parkı 20 katlı binalar inşa edilerek turizm tesisi yapılması amacıyla imara açmak istedi. Bu amaçla 3 Mart tarihinde belediye meclisinden karar çıkarttı. İmar değişikliğinin yapılabilmesi için İBB Mecisi'nin de onayı gerekiyordu.

Çekmece'nin son yeşilliğini AK Parti ve MHP kurtardı - Resim : 2

İmar değişiklik planı Büyükçekmece Belediyesi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunuldu. 

Ancak Büyükçekmece Belediyesi’nde alınan karar, İBB Meclisi'ndeke AK Parti ve MHP'li üyelerin oyları ile reddedildi. Yeşil alan böylece kurtarıldı. 

Çekmece'nin son yeşilliğini AK Parti ve MHP kurtardı - Resim : 3

Ancak İBB Meclisi'nin eylül toplantısında alınan bu karar Başkan Ekrem İmamoğlu ile Büyükçekmece Belediyesi'ni yeşil alan kıyımı ısrarından vazgeçirmedi.

Albatros Parkı'na ilişkin imar değişikliği planı Ekim ayının 3. oturumunda tekrar gündeme getirildi. 

Çekmece'nin son yeşilliğini AK Parti ve MHP kurtardı - Resim : 4
Büyükçekmece Belediyesi karardan o kadar emindi ki ağaçlar kesilmeye başlanmıştı

 

AK PARTİ VE MHP KATLİAMI BİR KEZ DAHA ENGELLEDİ

20 katlı turizm tesisi inşa etmek amacıyla sürdürülen imar değişikliği ısrarı ikinci kez AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarına takıldı.

Meclis karar sayısının yeterli olması ile rant talebi bir kez daha reddedildi. Böylece Albatros parkının imara açılması bir kez daha önlendi.

Başta Gezi parkı olaylarında olmak üzere yeşili savunma adı altında sürekli AK Parti hükümetini ve ona bağlı belediyeleri rantçılıkla suçlayan muhalif medya ise bu rant çabasını görmezden geldi.

 

Çekmece'nin son yeşilliğini AK Parti ve MHP kurtardı ile ilgili etiketler Büyükçekmece CHP İBB AK Parti MHP Ekrem İmamoğlu albatros parkı