Çekirgeler İzmir'i tedirgin etti! Yetkililerden açıklama...

Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen 'çekirge istilası' haberlerinin ardından İzmir'de görülen çekirgeler vatandaşları tedirgin etti. Tire'de görülen çekirgelerle ilgili İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden açıklama geldi. Açıklamada bu çekirge türünün zararlı ‘çöl çekirgesi’nden farklı olduğu bildirildi.

Tire’nin ışıklar ve Yenioba Mahallelerinde görülen çekirge türüne dair açıklama yapan İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çekirgelerin komşu ülkelerde görülen zararlı ‘çöl çekirgesi’ türünden değil, ‘yeşil çekirge’ türünden olduğunu bildirdi.

Çekirgeler İzmir'i tedirgin etti! Yetkililerden açıklama...

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, “Çekirgeler özel mülk olmayan sahalarda ortaya çıkarak, kültür bitkilerine yayılmak suretiyle önemli ölçüde zarar oluşturabilmektedir. Çiftçilerin bağ, bahçe ve tarlalarında olmayan; hazine arazileri, meralar, köy ortak alanları sahalarda devlet yardım mücadelesi şeklinde mücadele yapılmaktadır. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz öncülüğünde Tire İlçe Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından, Işıklar ve Yenioba Mahallelerinde çekirge bulaşık alan tespit edilmiş ve kimyasal mücadele yapma kararı alınmıştır. Hava şartları da göz önünde bulundurularak 5 Mayıs Salı günü sabah saatlerinde çekirgenin görüldüğü köylerde kimyasal mücadele yapılacak ve zararlının önüne geçilecektir” ifadeleri kullanıldı.

Çekirgeler İzmir'i tedirgin etti! Yetkililerden açıklama... ile ilgili etiketler İzmir Tire çekirge
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.