Çek Cumhuriyeti neden Çekya oldu? Çekya Neden İsim Değiştirdi?

EURO 2020 ile Birlikte Merak Edilen Soruların başında gelen Çek Cumhuriyeti neden Çekya oldu sorusunun yanıtını aradık. Birleşmiş Milletler nezdinde de kabul gören karar yürürlüğe daha önce girmişti. Peki Çekya neden isim değiştirdi?

Çek Cumhuriyeti neden Çekya oldu? Çekya neden isim değiştirdi?

Çek Cumhuriyeti Neden Çekya oldu? EURO 2020'de mücadele eden ekiplerden Çekya, aldığı neticelerle konuşulan bir ekip oldu. Ancak futbolseverler Çekya neden isim değiştirdi sorusunun yanıtını merak ediyor.

ÇEKYA NEDEN İSİM DEĞİŞTİRDİ?

Ülkenin kısa adı 3 Temmuz 2016'da alınan bir kararla resmen "Çekya" oldu. Prag yönetimi ülkenin yeni adının İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça ve Çince karşılıklarını başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm uluslararası kuruluşlara bildirdi.

Peki neden bu isim değişikliğine gidildi? Çek Cumhuriyeti yönetimi, ülkenin isminin değişik dillerde farklı telaffuz edildiğini ve bunun da rahatsızlıklara yol açması nedeniyle ülkenin isminin değiştirildiğini açıklamıştı.

Ülkenin adının altı dünya dilinde, yani Arapça, Çince, İngilizce, İspanyolca, Fransızca ve Rusça'da aynı şekilde söylenmesinin rahatlık yaratacağı ve bunun da ulusal kimlik açısından faydalı olacağı umuluyor.

Çek Cumhuriyeti neden Çekya oldu? Çekya Neden İsim Değiştirdi? ile ilgili etiketler Çekya çekya neden isim değiştirdi çek cumhuriyeti neden çekya oldu
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.