"Cehennem" kasabasına giden 666 numaralı otobüse dindarlardan büyük tepki! Peki, Hıristiyanlıkta 666 ne anlama geliyor?

Turistlerin ilgi odağı olan ve Polonya'nın "Cehennem kasabası" olarak da bilinen Hel kasabasına giden otobüs hattı 666'nın numarası, Hıristiyan grupların gösterdiği tepki sonrası değiştirildi.

Toplu taşıma şirketi PKS Gdynia, Pazartesi günü yaptığı duyuruda, hat numarasının 24 Haziran'dan itibaren 669 olacağını açıkladı. Bu duyuru, kasabanın adının İngilizcede "cehennem" anlamına gelen "hell" kelimesine benzetilmesi nedeniyle oldukça ünlü hale gelmişti.

2006 yılında otobüs hattına verilen 666 numarası da şeytana atfedilen bir sayı olması sebebiyle büyük ilgi görmüştü. Bu durum, otobüs hattı ve Baltık kıyısındaki kasaba turist akınına uğramasına neden olmuştu.

"Cehennem" kasabasına giden 666 numaralı otobüse dindarlardan büyük tepki! Peki, Hıristiyanlıkta 666 ne anlama geliyor?

Ancak ülkedeki muhafazakar kesim, uzun süredir otobüs hattının numarasına tepki göstermekteydi. Katolik bir grup olan Fronda, 2018 yılında numaranın "Hristiyanlık karşıtı propaganda yaydığını" iddia etmişti. Onlara göre "cehennem", insanlığın inkarı, sonsuz ölüm ve acıyı temsil ediyordu. Bu durum sadece gerçeği anlamadığınızda komik gelebilirdi.

PKS Gdynia adına Reuters'a konuşan Marcin Szwaczyk, yönetim kurulunun uzun süredir numaranın değiştirilmesi taleplerine karşı koyamadığını belirtti. Szwaczyk ayrıca, değişiklikten sonra gelen tepkilerin ardından numaranın eski haline döndürülebileceğini de ifade etti.

666 NE ANLAMA GELİR? İŞTE HRİSTİYANLIKTAKİ KARŞIĞI

666, genellikle Şeytan'a veya şeytani varlıklara atfedilen bir sayıdır. Bu sayı, Hristiyanlıkta "şeytani" veya "kötülük" sembolü olarak kabul edilir. Kitab-ı Mukaddes'in Yeni Ahit bölümünde bulunan İncil'de, özellikle Vaazname'de yer alan 666 sayısı, Antik Roma İmparatoru Nero'yu temsil ettiği düşünülen "bir insanın sayısı" olarak geçmektedir.

Bu sayı, bazen batıl inançlarla ilişkilendirilir ve bir tür uğursuzluk veya kötülük sembolü olarak algılanır. Özellikle popüler kültürde, edebiyatta, filmlerde ve müzikte 666, karanlık veya şeytani imajlarla ilişkilendirilmiştir. Ancak, bu sayı gerçek anlamında bir kötülüğü temsil etmez. Dini bir bağlamda, 666 sayısı genellikle şeytani güçlerin sembolü olarak yorumlanır.

"Cehennem" kasabasına giden 666 numaralı otobüse dindarlardan büyük tepki! Peki, Hıristiyanlıkta 666 ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Polonya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.