Çeçenistan’da neler oluyor? Kadirov aniden komaya mı girdi?

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un aniden rahatsızlanarak komaya girdiği iddia edildi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov,Çeçen lider Ramazan Kadirov'un sağlık durumunun kötüleştiğini ve durumunun iyi olmadığını  açıkladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Çeçenistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un komada olduğu açıklandı.


KADİROV AÇIKLAMASI UKRAYNA’DAN GELDİ!

Bütün dikkatlerin Çeçenistan’a çevrilmesine neden olan açıklama,Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov’dan geldi.Yusov,Rusya’nın Ukrayna ile yapılan savaşta en büyük destekçisi olan ve asker yollayan Çeçen lider Ramazan Kadirov'un sağlık durumunun kötüleştiğini açıkladı.

“KADİROV'UN SAĞLIK DURUMU KRİTİK!”

“Çeçen lideri Kadirov, nedeni bilinmeyen bir şekilde rahatsızlandıktan sonra komaya girdi. Durumu kritik.”şeklinde açıklama yapan Ukraynalı istihbarat yetkilisi Andriy Yusov,iddiasının devamın da başka bilgilerde verdi.Yusov,”Bilgiler, tıbbi ve siyasi çevrelerdeki çeşitli kaynaklardan doğrulandı. Diğer detayların daha fazla açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Zaten, uzun zamandır hastaydı ve sistemik sağlık sorunları vardı" dedi.


RAMAZAN KADİROV KİMDİR?

Ramazan Kadirov, 5 Ekim 1976 tarihinde Çeçenistan'da dünyaya geldi.


Çeçenistan'ın Babasının ölümünün ardından belirli bir süre geçmesiyle birlikte Çeçenistan Cumhurbaşkanı olan Ramazan Kadirov, 2004 yılında Rusya Federasyonu Kahramanı unvanına sahip olmuştur. 


9 Mayıs 2004 tarihinde Grozni'de II. Dünya Savaşı zafer kutlamaları sırasında bombalı saldırıda hayatını kaybeden Çeçenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Ahmet Kadirov'un oğludur. Çeçen Cumhuriyeti'nin ikinci devlet başkanı Alu Alkanov'un ölümünden sonra Vladimir Putin'in desteği ile 2007'den Çeçen Cumhuriyeti devlet başkanı olmuştur. Devlet başkanı olmadan önce başbakanlık görevini de yapmıştır. Birinci Rus - Çeçen Savaşı'nda babası Ahmet Kadirov ile Ruslara karşı direnmiş, İkinci Rus - Çeçen Savaşı'nda ise Rusların yanında yer almıştır. 2004 yılında Vladimir Putin tarafından Rusya Federasyonu Kahramanı unvanı verilmiştir. Putin’e yakınlığı ile bilinen Kadirov,Rusya ile Ukrayna Savaşı’n da ise asker yolladı.Kadirov savaşın ilk günlerinde ise Ukrayna'ya gitti. Kadirov, burada birlikleriyle bir araya geldiği görüntülerini medyada paylaştı

Çeçenistan’da neler oluyor? Kadirov aniden komaya mı girdi? ile ilgili etiketler Putin Ramazan Kadirov
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.