CDS yükseldi! Küresel gelişmeler Borsa İstanbul’u etkiledi

Türk mali piyasalara yönelik her ne kadar hafta başında olumlu açıklamalar gelse de, küresel arenada cereyan eden olumsuz gelişmelerin gölgesinde görünüm biraz da olsa bozuldu. İsrail'in İran'a karşılık vereceği yönünde endişeler ve ABD cephesinde tüm gayretlere rağmen soğumayan ekonomi ve belirsizliğini koruyan faiz indirim beklentisi Türk mali piyasalarına da yansıdı. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türk mali piyasalara yönelik her ne kadar hafta başında olumlu açıklamalar gelse de, küresel arenada cereyan eden olumsuz gelişmelerin gölgesinde görünüm biraz da olsa bozuldu.

CDS yükseldi! Küresel gelişmeler Borsa İstanbul’u etkiledi

İsrail'in İran'a karşılık vereceği yönünde endişeler ve ABD cephesinde tüm gayretlere rağmen soğumayan ekonomi ve belirsizliğini koruyan faiz indirim beklentisi Türk mali piyasalarına da yansıdı. Her ne kadar jeopolitik risklerin daha da artmayacağı yönünde görüş ağırlıkta olsa da, sürecin nereye varacağını da tam olarak kestirilemiyor.

Dün BIST100 ana endeksi günü %1,4 düşüşle tamamlarken, lokomotif endeks bankacılık hisseler %4,6 geriledi.

USDTRY kuru beklentimize paralel 32,50 seviyesine yükselirken, CDS risk priminin de 318 baz puan seviyesine geldi. 

TCMB Başkanı Karahan, ilk hedefin enflasyonu düşürmek olduğunu belirterek, enflasyonun %75 seviyesi ile zirve yapıp sene sonu %36 hedeflerine uyumlu bir şekilde gerileyeceğini söyledi. Enflasyonla savaşın zayıflaması durumunda, dolarizasyon eğiliminin yavaşlamayacağını belirten Karahan, rezerv biriktirme hedefinin yabancı akımına bağlı olarak orta vadeli baz alındığını hatırlattı. TCMB'nin 2023 yılında yazdığı 818 milyar TL zararın nedenini ise KKM'ye bağladı.

CDS yükseldi! Küresel gelişmeler Borsa İstanbul’u etkiledi ile ilgili etiketler ekonomi Borsa İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.