Çaykur Rizespor'da Süper Lig içi son adım!

Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasında deplasmanda Ümraniyespor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor, bu maçı kazanıp Süper Lig'e şampiyonluk olarak çıkmak istiyor.

Spor Toto 1. Lig'in 33. haftasında yarın Ümraniyespor'a konuk olacak lider Çaykur Rizespor'un kulüp basın sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, şampiyonluk yarışında sezonun en değerli maçına çıkacaklarını, kazanıp Süper Lig'e şampiyon olarak çıkmayı garantilemek istediklerini söyledi.

Bakır,  yaptığı açıklamada, şampiyonluk yarışının çok zor geçtiğini, son 2 haftaya girilirken kıyasıya yarışın devam ettiğini, kaybedilecek puanların artık telafisinin mümkün olmadığını belirtti.

Ümraniyespor'un ilk iki yarışının içerisindeki rakiplerinden biri olduğuna değinen Bakır, "Rakibimiz, Süper Lig'i sezon başından itibaren çok isteyen ve iyi top oynayan ekiplerden birisi. Çok tecrübeli bir kadroya sahipler. Özellikle iç sahada çok başarılı sonuçlar aldı. Sahalarında 16 maçta sadece Eskişehirspor'a karşı kaybettiler. Çok zor bir maç bizi bekliyor." dedi.

Her iki ekip için de zorluk ve anlamı yüksek bir maç olacağına vurgu yapan Bakır, şöyle konuştu:
"Rakibimiz ilk iki şansını kaybetmek istemiyor, biz ise yara almamak için oynayacağız. Şampiyonluk yarışında sezonun en zor ve en değerli maçına çıkıyoruz. Ümraniyespor karşısında kazanıp, Süper Lig'e şampiyon olarak çıkmak istiyoruz. Rakibimizle aramızdaki beş puanlık fark çok önemli değil. Rehavetin getireceği zararları biliyoruz. Bu nedenle hedefimiz bir puan değil üç puan üzerine olacak."

Geçen sezon veda ettikleri Süper Lig'in kapısına geldiklerini aktaran Bakır, "Bu ligde hep misafir olduğumuzu söyledik. Misafirliğimizi Ümraniyespor maçı ile sonlandırıp son hafta kendi sahamızda Gazişehir Gaziantep maçı ile kupamızı kaldırmak en büyük temennimiz. Bu camia futbolcusundan taraftarına kadar verdiği mücadele ile bunu sonuna kadar hak etti." ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor'da Süper Lig içi son adım!

AĞAOĞLU'DA MAÇI İZLEYECEK

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bu hafta Rizespor'un deplasmanda oynayacağı karşılaşmaya gideceğini söyledi.

Kendisini en çok rahatsız eden durumun Trabzonspor - Rizespor gerginliği olduğunu belirten Ağaoğlu " Şartlar ne olursa olsun birbirinize düşman olmadığınızda, bu ülkeler içinde komşular içinde geçerli. Aranız iyi olursa bir araya geldiğinizde güçlü olursunuz. En rahatsız eden konu ise Rizespor konusu. Pazar günü gidecektim maçlarına, ama olmadı. Bu hafta gideceğim. Tepki olabilir. İnsanlara anlattığınızda Karadeniz insanı kıvrak zekalıdır, anlar. Samimiyetinize inandığında bu konular aşılır. Burası bir futbol coğrafyası. Trabzonspor kendi içinde bölünmeler yaşadığında Trabzonspor irtifa kaybediyor. Bölge sıkıntı yaşadığı zaman bu kez bölge irtifa kaybediyor. Camia omuz verdiği takdirde Trabzonspor bu sıkıntılardan çok rahat çıkar. Bölgedeki takımlar birbirine omuz verdiğinden çok farklı şeyler verir." ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor'da Süper Lig içi son adım! - Resim : 2

ÜMRANİYESPOR'DAN TARİHİ JEST

Ümraniyespor’la deplasmanda şampiyonluk maçına çıkacak olan Çaykur Rizespor’da yönetim, mücadelenin Fenerbahçe’nin stadında oynamasını talep etmişti. Bu konuda Ümraniyespor’la görüşen ve onay alan Yeşil-Mavililer, Fenerbahçe cephesiyle iletişime geçti.

Ancak maç sonunda oluşacak yoğunluktan ötürü Sarı-Lacivertliler, güvenlik gerekçesiyle bu talebi kabul etmedi. Bunun üzerine Karadeniz ekibi, maçın Ümraniye’de oynanmasına karar verdi.

Ümraniyespor yönetiminden taraftar için ek kontenjan talebinde bulunan Rize cephesinin bu isteği de kabul edildi. Ümraniyespor’un şampiyonluk şansının devam ettiği bu süreçte Rize’ye gösterdiği nezaket büyük takdir gördü.

Çaykur Rizespor'da Süper Lig içi son adım! ile ilgili etiketler Süper Lig Çaykur Rizespor ümraniyespor
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Emekli adamı kaçırıp işkence ettiler...

Üsküdar'da 56 yaşındaki emekli M.A. 3 kişi tarafından sokak ortasında dövülerek kaçırıldı, para ve kredi kartları gasp edildi. Dehşet anları saniye saniye kameralara kaydedilirken operasyon sonucu 3 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. M.A.'nın hastanedeki tedavisi sürüyor.