Joel Pohjanpalo penaltıdan hat-trick yaptı, Çaykur Rizespor, Trabzonspor'u devirdi

Lider Trabzonspor, kümede kalma savaşı veren ezeli rakibi Çaykur Rizespor'a konuk oldu.. Yeni teknik direktörü Bülent Korkmaz yönetiminde 3'te 0 yapan ve 23 puanla 19. sırada yer alan Rize, bu maçı da kaybederse kümede kalma savaşında işi daha da zorlaşacak olan Atmacalar, Joel Pohjanpalo'nun 2. yarıda oyuna girip penaltıdan 3 gol attığı maçta lideri devirdi.

3-2

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

18. dakikada Çaykur Rizespor’da Sabo’nun pasında topla buluşan Boyd’un sağ kanattan ceza sahasına sokulup vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Erce’de kaldı.

20. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Visca’nın sert şutunda kaleci Gökhan gole izin vermedi.

22. dakikada rakibinden kaptığı topla ceza sahası yayına doğru ilerleyen Boyd’un sol kanata pasında Alper, şutunu çekti, top üstten auta çıktı.

26. dakikada İsmail Köybaşı’nın sol kanattan ortasında arka direkte Djaniny bomboş durumda topa dokunamadı.

JOEL POHJANPALO PENALTIDAN HAT-TRİCK YAPTI

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

48. dakikada Djaniny’nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Abdulkadir'in şutu ağlara gitti. 1-0

56. dakikada Nwakaeme’nin ceza sahasında Holmen’e yaptığı hareketi hakem Volkan Bayarslan penaltı olarak değerlendirdi. Beyaz noktanın başına geçen Pohjanpalo meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-1

61. dakikada Boyd’un şutu ceza sahası içinde Denswil’in eline çarptı. VAR’a giden hakem Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Pohjanpalo meşin yuvarlağı bir kez daha ağlarla buluşturdu. 2-1

71. dakikada Visca’nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Djnaniny'nin şutu kaleci Gökhan'ın müdahalesine rağmen ağlara gitti. 2-2

90+1. dakikada kaleciyle karşıya karşıya kalan Pohjanpalo kaleci Erce’ye çalım atarken yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.

90+4. dakikada penaltı atışını kullanan Pohjanpalo kendisinin ve takımının 3. golünü kaydetti. 3-2

Ligde 70 puanla en yakın rakibi Konyaspor'un 15 puan önünde lider durumda bulunan ve şampiyonluğunu matematiksel olarak da ilan etmeye hazırlanan Trabzonspor, kümede kalma savaşı veren ezeli rakibine takıldı.

Bordo-Mavililer'de sakatlıkları bulunan Marek Hamsik ve Vitor Hugo ile cezalı sol bek Tymoteusz Puchacz ve kaleci Uğurcan Çakır takımda yer alamadı.

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan, Cemali, Ponck, Holmen, Sabo, Phiri, Gedson, Boldrin, Boyd, Alper, Cisse

TRABZONSPOR: Erce, Peres, Denswil, Ahmetcan, İsmail, Siopis, Dorukhan, Abdülkadir Ömür, Visca, Nwakaeme, Djaniny

Trabzonspor, kazanırsa puan rekorunu yakalayacaktı

Trabzonspor, Çaykur Rizespor deplasmanında galip gelmesi halinde 30. haftalar itibarıyla olan puan rekoruna ortak olacaktı.

Ligde 1995-96 sezonunu 82 puan ile ikinci sırada tamamlayan bordo-mavililer, söz konusu sezonun 30. haftasında topladığı 73 puan ile bugüne kadar lig tarihindeki en iyi puanı elde etmişti.

Karadeniz ekibi, galip gelmesi durumunda 26 yıl sonra puan rekorunu yakalama başarısı gösterecekti.

ÇAYKUR RİZESPOR BÜLENT KORKMAZ'LA 3'TE 0

Son maçında deplasmanda Kasımpaşa'ya 3-1 kaybeden yeşil-mavililer, 29 maç sonunda 23 puan ile ligin 19. sırasında yer alıyordu. Bülent Korkmaz'la ilk 3 puan sevincini yaşayan Çaykur Rizespor 32 puana yükseldi.

Ligin ilk yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşmayı, yeşil-mavililer 2-1 kaybetmişti. Teknik direktör Bülent Uygun ise Galatasaray, Giresunspor ve Kasımpaşa maçlarını kaybetti.

ÇAYKUR RİZESPOR - TRABZONSPOR 42. RANDEVU

İki takım arasında geride kalan 41 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 27-5 üstünlüğü bulunuyor, 9 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor'un bu maçlarda attığı 85 gole, Çaykur Rizespor 33 golle karşılık verebildi.

Trabzonspor, deplasmanda 20 maçta 9 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti.

İki takım arasında Trabzon'da oynanan ilk maç bordo-mavili takımın 2-1'lik üstünlüğü ile sona ermişti.

Joel Pohjanpalo penaltıdan hat-trick yaptı, Çaykur Rizespor, Trabzonspor'u devirdi ile ilgili etiketler canlı izle Trabzonspor Abdullah Avcı Abdülkadir Ömür Çaykur Rizespor Joel Pohjanpalo
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.