Çay üreticileri merakla bekliyordu... Çay yasası Meclis'e geldi

Çay üreticilerinin merakla beklediği 'Çay yasası' Meclis'e geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yaptığı açıklada, hedeflerinin Türk çayını bir dünya markası haline getirmek olduğunu söyledi.

AK Parti, Çay üretimi ve çay fiyatlarının açıklanmasını da içeren ’Çay Kanununda Değişiklik’ öngören yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Teklifte imzası olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı "Hedefimiz; bu teklifin TBMM'de sağlanacak kıymetli katkıların sonucunda yasalaşmasıyla birlikte üretici ve tüketiciyi korumak, çayın Türk ekonomisi içindeki yerini güçlendirmek ve Türk çayını dünya markası haline getirerek dış pazarlardaki payını büyütmektir" dedi.

"FİYATI ULUSAL ÇAY KONSEYİ BELİRLEYECEK"

AK Partili Yazıcı konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, çay sezonunda en çok tartışılan konulardan birinin, yaş çay yaprağının alım fiyatı olduğunu, bugüne kadar çayın fiyatını Tarım ve Orman Bakanlığının, yürütme erkinin açıkladığını, bu konuda yürütme erkinin ilişkilerinin süreceğini anlatmıştı.

Tarım Kanunu kapsamında 2008'de oluşturulan konseylere işaret eden Yazıcı, bu konseylerden birinin Ulusal Çay Konseyi olduğunu hatırlatmıştı.

Yazıcı, Ulusal Çay Konseyinin, çayla ilgili bütün aktörleri, tarafları ve temsilcileri bünyesinde bulundurduğunu, özel sektör çay işletmecilerinin, üreticilerin, ticaret borsasının, ÇAYKUR'un ve tüketicilerin temsilcilerinin konseyde yer aldığını aktardı. Yazıcı, "Kanun teklifimizle Ulusal Çay Konseyini; çay fiyatını, çay sezonu, mevsimi başlamadan makul süre önce çay fiyat belirlemedeki ekonomik faktörleri, üretici ve tüketicilerin haklarını koruyarak ve elbette piyasa koşullarını da gözetmek suretiyle belirlemeye yetkili organ haline getiriyoruz. Kanun teklifimiz yasalaşıp yürürlüğe girdikten sonra çay alım fiyatı Ulusal Çay Konseyi tarafından belirlenecek." demişti.

 

Çay üreticileri merakla bekliyordu... Çay yasası Meclis'e geldi ile ilgili etiketler AK Parti Meclis çay yasası hayati yazıcı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.