Çay nasıl demlenir? Tavşan kanı çay demleme teknikleri!

Türk kültürünün vazgeçilmez unsurları arasında yer alan çay, her akşam özellikle yemeklerden sonra tüketilen geleneksel sıcak içecek olarak bilinmektedir. Tavşan kanı çayın nasıl demleneceği ve iyi çay demleme teknikleri merakla araştırılıyor. Peki, çay nasıl demlenir? Tavşan kanı çay demleme teknikleri! Ayrıntılar haberimizde...

Çay, çeşitli bitkilerin yapraklarının, çiçeklerinin, köklerinin, gövdelerinin, kabuklarının, tohumlarının kaynatılmasıyla veya haşlanmasıyla elde edilen bir içecek türüdür. Çay, çalının yapraklarının fermantasyonu, ısıtılması, kurutulması ve bazen diğer meyve veya bitkilerle karıştırılması sonucu hazırlanır. Bu bağlamda tavşan kanı çayın nasıl demleneceği ve iyi çay demleme teknikleri merakla araştırılıyor. Peki, çay nasıl demlenir? Tavşan kanı çay demleme teknikleri! Detaylar haberimizde... 

Çay nasıl demlenir? Tavşan kanı çay demleme teknikleri!

ÇAY NASIL DEMLENİR?

Çayı servis ederken önce çaydanlığın üstünden ajda bardak da denilen ince belli bardağa 1/3 oranında çay dökülür. Bardağın yaklaşık 1,5 parmaklık bir kısmı çayla doldurulmuş olur.

Eğer çayı daha yoğun seviyorsak demli olarak hazırlayabiliriz. Bu da yaklaşık 2, 2.5 parmaklık bir orana tekabül eder. Ardından çaydanlığın üzerine çaydanlığın altından su eklenir.

Tavşan kanı olarak bildiğimiz ve duyduğumuz çay ise renginin kırmızıya çaldığı çaydır. Yani iyi demlenmiş bir çaydır. İyi demlenmiş bir çay da açık değil tavşan kanı gibi içilir.

ÇAY HAKKINDA BİLGİ

Çay ilk olarak milattan önce 2737 yılında, Çin'de medikal amaçlarla kullanılmaya başlanmış. Zaman ilerledikçe çayı suyla bir araya getirip bir içeceğe dönüştürmüşler. İlk içilebilir halde kullanılması milattan önce 10. yüzyıla denk geliyor.

Hükmettiği topraklardan kahveyi getiren ve tüm toprakları genelinde yeni bir kültüre ön ayak olan Osmanlı'nın çayla tanışma hikayesi, İstanbul'daki birkaç dükkanın çay ithalatı yapmasıyla başlamıştır.

Çayın değerli ve güzel bir içecek olduğunun farkına varan Osmanlı, Sultan II. Abdulhamid döneminde Çin'den getirilen fidanları Bursa'ya ektirmiş ancak ekolojik nedenlerle burada çay yetiştirmek mümkün olmamış.

Yapılan araştırmalara göre Türkler'in çayla tanışıklığı aslında çok daha öncelere Orta Asya'ya dayanıyormuş. Hatta 12. yüzyıl bile diyebiliriz. Bir Kazan Kırım Türk'ü ve dil islahatçısı olan Abdül'l-Kayyum Nasıri'nin kitabı Fevakihü'l-Cülesa'da ilk çay içen Türk'ün Hoca Ahmet Yesevi olduğu vurgulanmış.

Çay nasıl demlenir? Tavşan kanı çay demleme teknikleri! ile ilgili etiketler Çay
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.