Çavuşoğlu'dan Rusya'ya vize açıklaması!

Ankara'da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ortak basın toplantısı düzenledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 10. Büyükelçiler Konferansı kapsamında temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Lavrov ilk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından iki bakan ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile birlikte yaptığı basın toplantısında "Vatandaşlarımızın vize sorunu yaşamadan Rusya'yı ziyaret etmesini arzuluyoruz" dedi. Lavrov da İdlib'e ilişkin bir soruya "Ateşkes teröristleri kapsamayacak" dedi.

Lavrov'un açıklamaları şöyle:

- Dünyada bir, aslında dönüm noktası yaşıyoruz. Gergin ve endişe verici bir durum var. İki kutuplu dünyadan çok kutuplu dünyaya geçiş yaşanıyor. Bu süreç objektif bir gerçeklik diyebilirim. Buna bazıları karşı koymaya çalışıyor. Yaptırımlarla, şantajlarla, tehditlerle. Bazı Batılı partnerlerimiz diplomatik kültürlerini yitirmiş durumlarda. BM şartındaki ülkelere dönüş yapacağız. Ülkelerin içişlerine karışılmamasını öngörüyor. Bu meseleler bu şekilde çözülmelidir. Kısa süre evvel son terör gruplarına karşı neler yapılması gerektiği konuşuldu. Barışçıl çözüm arayışındayız.

- Bizim ülkelerimiz, stratejik ortaklığımızın artırılmasına, pekişmesine yönelik gelecekte adımlar atacaktır. Somut iş birliği konularını birazdan tekrar ele alacağız.

- Türkiye'nin Rusya karşıtı yaptırımlara katılmamasını değerli buluyoruz.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları da şöyle:

-Suriye'de çatışmaları durdurmak istedik Astana ile. Özellikle muhalefet ve rejim arasında güven artırıcı adımların atılmasını hedefledik. İdlib'de yapılması gereken çok nettir. Bizim 12 tane gözlem noktamız var. Buradaki amaç, ateşkesin bozulduğu anda tespit edilmesi ve gereken tedbirlerin alınmasıdır. İdlib'de 3 milyondan fazla sivilin yaşadığı söyleniyor ama terör grupları da var. Rusya'ya beraber İdlib'de teröristleri tespit edip, etkisiz hale getirmemiz lazım. Terörist var diye tüm İdlib’i bombalamak bir katliam olur. Ciddi bir kriz yaratır, felaket olur.

Çavuşoğlu'dan Rusya'ya vize açıklaması! ile ilgili etiketler Son dakika Lavrov Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.