Çavuşoğlu ve Uruguaylı mevkidaşı müjdeyi verdi: 'Zaman kaybetmeden...'

Türkiye, Afrika'da gerçekleştirdiği ticari ve diplomatik başarıların bir benzerini Latin Amerika'da gerçekleştirmek istiyor. Bu bağlamda çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillon ile düzenlenen ortak basın toplantısında, “Uruguay ile ikili ticaret hacmimiz yüzde 30 arttı“ dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillon ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

ÇAVUŞOĞLU: URUGUAY PARLAMENTOSUNDA TÜRK DOSTLUK GRUBU KURULDU

Serbest Ticaret Anlaşması'nın imzalandığı basın toplantısında konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Son 1 yıl içinde ilişkilerimizde kat ettiğimiz ivmeden memnunum. Sayın Bakan Bustillon geçtiğimiz Ağustos ayında Ankara'yı ziyaret etti ve bu ziyaret Uruguay’dan dışişleri bakanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaretti. O ziyarette 4 tane anlaşma imzalamıştık. Ardından Uruguay parlamentosunda Türk dostluk grubu kuruldu. Bugün imzaladığımız anlaşma ile ikili ticaret ilişkilerimizi daha da güçlendireceğimize inanıyorum. Geçtiğimiz yıldan bu yana Covid-19 salgınına rağmen rağmen ticaret hacmimiz yüzde 30 arttı. Uruguay Ankara Büyükelçiliğinin açılışını sabırsızlıkla bekliyoruz“ ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu ve Uruguaylı mevkidaşı müjdeyi verdi: 'Zaman kaybetmeden...'

BUSTİLLON: ZAMAN KAYBETMEDEN TÜRKİYE'NİN URUGUAY BÜYÜKELÇİLİĞİ AÇIŞINA GEÇMEK İSTİYORUZ

Uruguay Dışişleri Bakanı Bustillon ise yaptığı konuşmada, “Çavuşoğlu ile görüşmelerimizdeki en önemli fırsatlardan bir tanesi yakın ilişkilerimizi güçlendirmek ve ticari anlaşmalarımızı imzalamak olacak. Bu görüşmedeki en önemli anlaşma Serbest Ticaret Anlaşması oldu. Zaman kaybetmeden Türkiye’nin Uruguay Büyükelçiliği açışına geçmek istiyoruz. Aynı zamanda bizim büyükelçimizin de Türkiye‘ye gitmesiyle orda da elçiliğimizi açma fırsatına erişeceğiz“ dedi.

 

SuperHaber

Kaynak: İHA

Çavuşoğlu ve Uruguaylı mevkidaşı müjdeyi verdi: 'Zaman kaybetmeden...' ile ilgili etiketler Uruguay Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.