Çavuşoğlu Ukrayna'da: Galiçya'da şehit düşen Mehmetçiklere ziyaret!

Türkiye ve Ukrayna arasında özellikle de savunma alanında önemli atılımların gerçekleştirildiği bir zamanda Ukrayna'da anlamlı bir ziyaret gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Ukrayna Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun 9'uncu toplantısına katılmak üzere geldiği Ukrayna’da Türk şehitliklerini ziyaret etti.

Türkiye'nin Ukrayna ile ilişkileri her alanda gelişirken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kuzeydeki deniz komşumuzda anlamlı bir yeri ziyare etti: Galiçya cephesinde şehit düşen Mehmetçiklerin kabrini.

TÜRK ŞEHİTLİĞİ ZİYARET EDİLDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Ukrayna Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun 9'uncu toplantısına katılmak üzere geldiği Ukrayna’da Birinci Dünya Savaşı’nda Galiçya cephesinde şehit düşen askerlerimizin yattığı Lopuşnya ve Rohatin’deki Türk şehitliklerini ziyaret etti. Çavuşoğlu’na ziyareti sırasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba da eşlik etti.

ÇAVUŞOĞLU SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Çavuşoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “I. Dünya Savaşı’nda Galiçya cephesinde şehit düşen kahramanlarımızın yattığı Lopuşnya ve Rohatin’deki şehitliklerimizi Ukrayna Dışişleri Bakanı dostum Kuleba’yla birlikte ziyaret ettik. Tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Çavuşoğlu Ukrayna'da: Galiçya'da şehit düşen Mehmetçiklere ziyaret! ile ilgili etiketler Ukrayna Türkiye Şehit galiçya şehitlik ziyaret Çavuşoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.