Çavuşoğlu: Rusya'ya karşı samimiyiz, Gürcistan ve Ukrayna desteklenecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya’da 7'inci Varşova Güvenlik Forumu kapsamında gerçekleştirilen Bakanlar Paneli'ne katıldı. Soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, 'Türkiye, Rusya'ya karşı çok samimi ve ve açık bir tutum sergiledi' dedi ve ekledi: 'Türkiye, Gürcistan ve Ukrayna'yı desteklemeye devam edecek. Bununla da yetinmeyen Dışişleri Bakanı, 'Türkiye'nin 10 yıllık haritası, Baltık, Doğu ve Orta Avrupa ülkeleri için fırsatlar barındırıyor' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Polonya’da 7'inci Varşova Güvenlik Forumu kapsamında gerçekleştirilen “Baltık’tan Karadeniz’e: Bölgenin Stratejik Potansiyelini Canlandırmak” başlıklı Bakanlar Paneline katıldı.

Panele, Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Olavi Haavisto, Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba da katıldı.

ÇAVUŞOĞLU PANELDE SORULARI YANITLADI

Panelde soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, son dönemde özellikle Covid-19 salgını gibi toplumların karşı karşıya olduğu tehdit ve zorluklar bulunduğuna dikkat çekerek, ancak bölgede ve ötesinde siber tehditler ve terörizm gibi başka zorluklarla da karşı karşıya olunduğunu söyledi.

TÜRKİYE'NİN YOL HARİTASI AVRUPA ÜLKELERİ İÇİN FIRSAT

Çavuşoğlu, NATO'nun yeni zorluklara ve tehditlere karşı 10 yıllık yol haritasının Türkiye'ye Baltık bölgeleri dahil doğu ve orta Avrupa ülkeleri ile birçok işbirliği fırsatı sunduğunu ifade etti.

'TÜRKİYE, RUSYA'YA KARŞI ÇOK SAMİMİ VE AÇIK BİR TUTUM SERGİLEDİ'

Karadeniz bölgesinin Avrupa'nın güvenliği için kilit bölgelerden biri olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bölgedeki ülkelerle dayanışmanın önemine dikkat çekti. Rusya ile ilişkilere de değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'ya karşı çok samimi ve açık bir tutum sergilediğini belirtti.

ERDOĞAN - PUTİN GÖRÜŞMESİNE DEĞİNİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Dışişleri Bakanı Vladimir Putin ile Soçi'de yaptığı görüşmede de oldukça samimi olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ukrayna ve Gürcistan'a verdiği destek gibi bölgedeki politikalarının açık olduğunu söyledi.

TÜRKİYE, GÜRCİSTAN VE UKRAYNA'YI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEK

Türkiye'nin Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, iki Karadeniz ülkesi olan Ukrayna ve Gürcistan’ı desteklemeye devam edeceğini kaydetti.

Çavuşoğlu: Rusya'ya karşı samimiyiz, Gürcistan ve Ukrayna desteklenecek ile ilgili etiketler Gürcistan Ukrayna Rusya Karadeniz Çavuşoğlu Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.