Çavuşoğlu, Bayramov'la Gence'yi görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycanlı mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile telefon görüşmesi yaptı. Çavuşoğlu ile Bayramov'un görüşmesinde Ermenistan'ın Gence kentine yaptığı insanlık dışı saldırı ele alındı. Çavuşoğlu, saldırının ardından sosyal medya hesabından "Bu vahşete sessiz kalmak, bu cinayetlere ortak olmak demektir." sözleri ile tepki göstermişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile görüştü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çavuşoğlu ile Bayramov, telefonla gerçekleşen görüşmede "Ermenistan’ın Gence’ye yönelik saldırısı" konusunu ele aldı.

Çavuşoğlu, saldırı sonrası, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan'ın çoluk çocuk demeden masum insanları katlettiğini kaydederek, "Ermenistan savaş suçu işlemeye, sivilleri katletmeye devam ediyor. Bu vahşete sessiz kalmak, bu cinayetlere ortak olmak demektir." demişti.

Bakan Çavuşoğlu mesajında ayrıca "İnsanlıktan nasibini almayanlar işledikleri suçun hesabını verecek. Can Azerbaycan’ın daima yanındayız." ifadelerini kullanmıştı.

ATEŞKES 24 SAAT BİLE UYMADILAR

Ermenistan ile Azerbaycan, Moskova'da yapılan görüşmelerde, 10 Ekim saat 12.00'dan itibaren geçerli olmak üzere Dağlık Karabağ'daki cenazelerin ve esirlerin değişimini öngören insani amaçlı "ateşkes"e imza attı.

Ancak Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 10 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

Ermenilerin sivillere yönelik saldırıları 15 Ekim'de de Terter kentinde defin töreni için mezarlığa giden sivillere yönelik düzenlenenle sürdü. Saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

Dün gece ise Gence'ye füzelerle bir saldırı daha düzenlendi, 13 sivilin öldüğü saldırıda, 50'nin üzerinde sivil yaralı olarak enkaz altından çıkartıldı.

Çavuşoğlu, Bayramov'la Gence'yi görüştü ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov gence
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.