Çatışmanın nedeni İran mı? Lübnan’da iç savaş korkusu yaşanıyor!  

Lübnan'ın başkenti Beyrut’ta giderek büyüyen olayların iç savaşa dönüşmesinden korkuluyor. Hristiyan halk, İran’ın Lübnan’ı silahlandırdığı şiiler aracılığı ile işgale hazırlandığını ve buna karşı çıkan milletvekili Nazih Matta'yı vurma girişimi olduğunu iddia ediyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Ortadoğu’nun yıllardan beri iç çatışma yaşayan ülkesi Lübnan, bir kez daha karıştı.

HİZBULLAH’IN SİLAH YÜKLÜ KAMYONU DEVRİLDİ OLAYLAR BAŞLADI!

Başken Beyrut’ta hristiyanlarla şiiler arasında başlayan çatışmaların, Kahala bölgesinde devrilen bir kamyon ile başladığı ifade ediliyor.İddialara göre, Hizbullah'a ait silahlar taşıdığı öne sürülen bir kamyonun kaza yapıp devrilmesinin ardından, bölge sakinleri ve Hizbullah milisleri arasında çatışma çıktı ve bir anda büyüdü. Bu çatışmalarda ilk belirlemeler göre, 2 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

HRİSTİYAN HALK İRAN’I SUÇLUYOR!

SüperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, İran’ın silahlandırdığı şiiler aracılığı ile Lübnan’ı işgale hazırlandığı ve buna karşı çıkan milletvekili Nazih Matta'yı vurma girişimi olduğu
iddia ediliyor. Bu iddialara hristiyan milletvekili Nazih Matta karşı çıkıyordu.Matta’nın bir siteden beri Lübnan’da şiilerin silahlandırılmasına karşı konuşmalar yaptığı ifade ediliyor.Bu nedenle çatışmaların yaşandığı Kahaleh  bölge halkı, silah kamyonunun naklini ve orduyla müzakereleri engellemeye çalışıyor.

MATTA: LÜBNAN’IN EGEMENLİĞİ İHLALİ VAR!

Beyrut’ta olayların başlamasından sonra Lübnan’ın hristiyan milletvekillerinden Melhem Khalaf, medyaya bir açıklama yaparak askeri savcının olay yerini kontrol etmek için derhal müdahale etmesini istedi. Bu arada İran’ın hedefinde olduğu öne sürülen hristiyan milletvekili Nazih Matta yaptığı açıklamada, ”Olanlar Lübnan'ın egemenliğinin ve barışçıl bir mülkün ihlaliydi ve suçun haber yapılmasını kabul etmeyeceğiz. Fadi Bejjani'yi kimin öldürdüğünü bilmek istiyoruz ve ordunun yetkisini tüm Lübnanlılar üzerinde genişletmesini istiyoruz.”dediği öğrenildi.Öte yandan,milletvekili Matta’nın ardından İletişim ve Medya Başkanı Charles Jabbour’da bir açıklama yaparak,”Gevşek bir milis sahnesi ve Lübnan ortamı, Hizbullah'ın kaos ve sindirme açısından yaptığına artık müsamaha göstermiyor veya bunu istemiyor ve Lübnanlılar, direniş eksenine karşı harekete geçmek ve birleşmek zorunda olduklarını anlamalılar.” dedi.


KİLİSELER ÇANLARINI ÇALIYOR, HALK İRAN’A KARŞI DİRENİŞ ÇAĞRISI YAPIYOR!


Lübnan’da her geçen saat büyüyen hristiyan halk ve şii milis güçleri arasındaki çatışma sorasında, Al-Kahala Bölge halkının, St. Anthony Kilisesi yakınında toplanmaya devam etmek için kilise çanlarını çaldığı belirtiliyor.Yine Kahala Kilisesi önünde toplanan halkında sembolik bir duraklama yaparak, "İran İşgaline Karşı Direniş" pankartı açtıkları bildiriliyor.

Çatışmanın nedeni İran mı? Lübnan’da iç savaş korkusu yaşanıyor!   ile ilgili etiketler Beyrut
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.