Casusluk yaparken yakalanan Estonyalı konsolos, gözaltına alındı!

Rusya, Estonya’nın St. Petersburg Konsolosu'nu "istenmeyen kişi" ilan etti ve Dışişleri Bakanlığı, Estonyalı diplomatın 48 saat içinde ülkeyi terk etmesini istedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Estonya’nın St. Petersburg Konsolosu Mart Latte’yi sınır dışı etme kararı aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Estonya Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ulla Uibo’nun bakanlığa çağrıldığı ve ilişkilerin gerildiği öğrenildi. 

'DİPLOMASİYLE BAĞDAŞMAYAN CASUSLUK FAALİYETLERİ'

Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Ulla Uibo'ya Estonya’nın St. Petersburg Konsolosu Mart Latte’nin 'diplomatik statüyle bağdaşmayan istihbarat toplama faaliyetleri yaptığı' gerekçesiyle tepki gösterildiği belirtildi.

48 SAAT İÇİNDE ÜLKEDEN AYRILMASI İSTENDİ

Estonyalı Konsolos'un 'istenmeyen kişi' ilan edildiği ve 48 saat içinde Rusya’yı terk etmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, 'Estonya Dışişleri Bakanlığının, Latte’nin gözaltına alınmasının ‘yasa dışı ve kışkırtıcı’ olduğu ve aleyhindeki suçlamaların ‘asılsız’ olduğu yönündeki yorumuyla bağlantılı suçlamaları kabul edilemez. Bir Rus vatandaşından gizli materyaller alırken suçüstü yapılarak gözaltına alınan bu Estonyalı diplomatın yasa dışı faaliyetlerine dair reddedilemez kanıtlar bulunuyor.' ifadeleri kullanıldı.

GİZLİ BİLGİLER EDİNİRKEN SUÇÜSTÜ YAKALANMIŞTI

Dün, Rusya Federal Güvenlik Servisinin (FSB), Estonya’nın St. Petersburg Konsolosu Mart Latte'yi 'gizli bilgiler temin ettiği' gerekçesiyle gözaltına aldığı bildirilmişti.

 

Kaynak: Hürriyet 

Casusluk yaparken yakalanan Estonyalı konsolos, gözaltına alındı! ile ilgili etiketler Rusya estonya konsolos casusluk istenmeyen adam
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.