Çarpıcı araştırma: Mantarlar birbirleriyle konuşabiliyor

İngiltere'de dört farklı mantar türü üzerinde yapılan araştırma oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Buna göre, mantarlar birbirleriyle konuşabiliyor ve 50 kelimeye kadar kelime dağarcığına sahipler...

İngiltere'de dört farklı mantar türü üzerinde yapılan araştırma oldukça çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Buna göre, mantarlar birbirleriyle konuşabiliyor ve 50 kelimeye kadar kelime dağarcığına sahipler. Batı İngiltere Üniversitesi’nden profesör Andrew Adamatzky ilginç bir araştırmaya imza attı ve mantarların birbirleriyle konuşabildiğini hatta 50 kelimeye kadar hafızalarında tutabildiğini öne sürdü. Dört farklı mantar türünün aktiviteleri üzerine yapılan araştırma, elektriksel uyarıların yapısal olarak insan konuşmasına ve düzinelerce kelimeden oluşan kelime dağarcığına benzediğini buldu. Araştırmacılar, odun sindiren mantarların, odunla temas ettiğinde dürtülerinin arttığını, mantarların bilgi paylaşmak için elektrik iletimlerini kullanabileceğini öne sürdüler.

Çarpıcı araştırma: Mantarlar birbirleriyle konuşabiliyor ile ilgili etiketler mantar
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.