Çarpıcı açıklama: Covid-19 salgını, aşılanmayanların salgını haline geliyor

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden dikkat çekici bir açıklama geldi. CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, ABD’de geçtiğimiz günlerde Covid-19 kaynaklı ölümler ve hastane yatışlarının çoğunlukla aşılanmamış kişilerde görüldüğünü bildirdi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), koronavirüs salgınına ilişkin son verileri görüşmek üzere toplandı. CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, ABD'de geçtiğimiz hafta vaka sayısının yaklaşık yüzde 70, Covid-19 kaynaklı ölümlerin yüzde 26 ve hastane başvurularının yüzde 36 arttığını açıkladı. Covid-19 kaynaklı ölümler ve hastane yatışlarının çoğunlukla aşılanmamış kişilerde görüldüğüne dikkat çeken Walensky, “ABD’de Covid-19 salgını, aşılanmayanların salgını haline geliyor” dedi.

Beyaz Saray Covid-19 Koordinatörü Jeff Zients de salgının ağırlıklı olarak aşılanmayanları tehdit ettiğini belirterek, aşılama oranlarının düşük olduğu bölgelerdeki yayılma nedeniyle önümüzdeki haftalarda vaka sayısının artmasını beklediklerini söyledi.

VAKA SAYISINDA ARTIŞ MASKE ZORUNLULUĞUNU GERİ GETİRDİ

ABD’de aşılamalara rağmen vaka sayılarındaki artışın önüne geçilememesi, en kalabalık nüfuslu eyalet California’da 15 Haziran’da başlayan tam açılma sürecini sekteye uğrattı. Eyalete bağlı Los Angeles kentinde kapalı alanda maske takma kuralı geri getirildi.

Çarpıcı açıklama: Covid-19 salgını, aşılanmayanların salgını haline geliyor ile ilgili etiketler ABD koronavirüs salgını covid-19 aşısı vaka sayısı
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.