Carlos Tevez: Benim için Arjantin defteri kapandı.

Carlos Tevez emekli olmadı ama Arjantin'deki futbol hayatına nokta koydu... 37 yaşındaki santrfor düzenlediği basın toplantısıyla Boca Juniors'a veda etti. "Carlitos" lakaplı golcü "Arjantin'de başka takımda oynamam" diyerek veda etti.

Arjantin'in köklü kulübü Boca Juniors'ta forma giyen Carlos Tevez, takımdan ayrılacağını ama şimdilik futbolu bırakmaya kesin kararlı olmadığını açıkladı. Buenos Aires'te basın toplantısı düzenleyen 37 yaşındaki golcü, dinlenmeye ihtiyacı olduğunu ve Arjantin'de Boca dışında bir kulüpte forma giymeyi asla düşünmediğinin altını çizdi: "Emekliye ayrılıp ayrılmayacağımı henüz bilmiyorum çünkü üç ay sonra yeniden oynama arzusu hissedebilirim. Ama artık Boca'nın renklerini giymeyeceğim. Benim için Arjantin defteri kapandı."

Babası Segundo Tevez'i şubat ayında 58 yaşındayken koronavirüs nedeniyle kaybettiğini hatırlatan Tevez, "Formdayım ama Boca benden yüzde 120'mi sahaya vermemi bekliyor. Bunu kulübe veremeyeceğimi biliyorum. Babamın ölümünün ardından yas tutmak için zamanım bile olmadı. Hemen maça çıkarıldım. Artık saha dışına çıkarak ailemle zaman geçirmeliyim. Zihinsel olarak bazı sorunlar yaşıyorum ve bu nedenle takımı bırakma kararı aldım." ifadelerini kullandı.

Boca Juniors kulübü yıldız oyuncusuna Twitter'dan bu videoyla veda etti.

Manchester United formasıyla 2008 yılında Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran ve 2004'te Arjantin Milli Takımı ile olimpiyatlarda altın madalya kazanan Tevez, kariyeri boyunca 599 karşılaşmada 234 kez ağları sarstı.

Carlos Tevez: Benim için Arjantin defteri kapandı.

WEST HAM UNİTED'I KÜMEDE TUTTU

Avrupa'ya ilk adımını 2006 yazında sürpriz bir şekilde West Ham United'a transfer olarak atan Tevez, bir diğer Arjantin efsanesi Javier Mascherano ile birlikte Londra ekibinin yolunu tutmuştu. Herkes Avrupa'nın devlerine transfer olmasını beklerken West Ham'a gelen yıldız golcü, sezonun son maçında Manchester United'ı Old Trafford'da 0-1 mağlup edip kümede kaldıkları maçta frikikten nefis bir gol atmıştı.

O yaz United'a transfer olan tangocunun Avrupa kariyerinde Manchester City ve Juventus maceraları da bulunuyor. Bir ara Çinde SH Shenhua forması giyen Tevez'in Çin ekibinden aldığı astronomik para (Yılda 40 milyon dolar) gündem olmuştu. 

Carlos Tevez: Benim için Arjantin defteri kapandı. ile ilgili etiketler West Ham United Boca Juniors Arjantin Carlos Tevez
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.