Çankaya seçim sonucu 31 Mart 2019!

Çankaya seçim sonucu 31 Mart 2019! Yerel seçime kısa bir süre kala vatandaşların heyecanı artmaya devam ediyor. Pazar günü sandıklara giderek oylarını kullanacak olan milyonlarca vatandaş şimdiden il ve ilçelerin belediye başkan adaylarını ve seçim sonuçlarını araştırmaya başladı. Peki Çankaya'nın yeni belediye başkanı belli oldu mu? Hangi partiden? İşte Çankaya seçim sonucu 31 Mart 2019! Ayrıntılar haberimizde...

Çankaya seçim sonucu 31 Mart 2019! Ankara'nın en önemli ilçelerinden biri olan Çankaya'da da yerel seçimin heyecanı oldukça yoğun yaşanıyor. 31 Mart 2019 gününde oylarını kullanacak olan vatandaşlar şimdiden Çankaya seçim sonucunu ve belediye başkan adaylarını araştırmaya başladı. Peki Çankaya yeni belediye başkanı kim oldu? İşte 31 Mart yerel seçim sonuçları ve ayrıntılar...

Çankaya seçim sonucu 31 Mart 2019!

ÇANKAYA SEÇİM SONUCU 31 MART 2019!

Çankaya'nın yeni belediye başkanının kim olduğu henüz belli olmadı. 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimin ardından belli olacak sonuçlar haberimizde yer alacaktır.

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI!

AK Parti Çankaya Belediye Başkan Adayı Amber Türkmen
CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen
BBP Çankaya Belediye Başkan Adayı Erol Koçoğlu
HDP Çankaya Belediye Başkan Adayı Filiz Kerestecioğlu Demir
Saadet Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı Hasap Çıplak

ÇANKAYA

Çankaya, Ankara iline bağlı bir ilçedir. Ankara'nın orta kesiminde bulunan ilçe, Ankara'nın başkent olması ile birlikte Türkiye'nin yönetim merkezi durumuna gelmiştir.

Çankaya, yerleşik nüfusu 913.715 kişi ile Ankara'nın ve Türkiye'nin nüfus bakımından en büyük ilçesi konumundadır. Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olarak pek çok ilden nüfusu daha fazladır. Gün içinde nüfusu iki milyona kadar çıkabilmektedir.

102 lise ve on üniversitesi ile ilçe önemli bir eğitim kentidir.

Tarihçe
Çankaya sırasıyla Hatti, Hititler, Frigyalılar Lidyalılar, Pers İmparatorluğu, Makedonya Krallığı, Galatlar, Roma İmparatorluğu, Doğu Roma İmparatorluğu, Büyük Selçuklu İmparatorluğu, Anadolu Selçuklu Devleti, Ahiler ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerini yaşamıştır. 19. yüzyılda önemini kaybeden yerleşim, 20. yüzyılın başlarında Bağdat Demiryolu'nun yapılması, daha sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı buradan yönetmesi ile gelişti. Ankara'nın 13 Ekim 1923 tarihinde yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olmasının ardından gelişen Çankaya, 1936 yılında ilçe statüsüne erişmiştir.

Coğrafya
Çankaya, İç Anadolu Bölgesi'nin kuzeybatısındaki Yukarı Sakarya Bölümü'nde yer alır. Çankaya'nın doğu ve kuzeydoğusunda yine Ankara iline bağlı Mamak ve Altındağ, güneyinde Gölbaşı, batısında ise Etimesgut ilçeleri bulunur. Çankaya, Orta Anadolu'nun düzlükleri ortasında kayalık bir alanda kurulmuştur. Bu kayalık alan, artık kentin merkezinde küçük bir ada niteliğindedir. Bu adayı yükseltiler çevreler, ortada bir çanak bırakırlar. Eskiden bataklık olan bu çanak, Cumhuriyet döneminde kurutularak yerleşime açılmıştır.

Çankaya seçim sonucu 31 Mart 2019! ile ilgili etiketler Ankara 31 Mart Çankaya
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.