Canikli: Birçok ABD ve Alman firması örtülü ambargo uyguluyor...

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gaziler Günü nedeniyle Ankara'da düzenlenen programdaki konuşmasında ABD ve Alman şirketlerinden Türkiye'ye ambargo uygulandığını belirtti.

Türkiye'nin dünyanın en kanlı üç terör örgütüyle mücadele ettiğini söyleyen Canikli, konuşmasında şu ifadeleri kullandı...

TERÖR ÖRGÜTLERİ DOST BİLDİKLERİMİZ TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

"Daha vahim olanı şu, bu terör örgütleri maalesef uzun yıllardan beri kader birliği yaptığımız, aynı ittifak içinde güvenliğimizi birlikte sağlamaya çalıştığımız müttefiklerimiz, dostlarımız, dost bildiklerimiz tarafından yoğun şekilde desteklenmektedir. Bugün bu müttefiklerimiz, Türkiye'ye vermekten imtina ettikleri, parasıyla satın almak istediğimiz, ihtiyacımız olan birçok silah sistemlerini, savunma ürünlerini Türkiye'ye vermiyorlar, satmıyorlar ama terör örgütlerine destek noktasında çok cömert davranıyorlar.''

AMERİKAN VE ALMAN FİRMALARI ÖRTÜLÜ AMBARGO UYGULUYOR

Eğer son 15 yılda bu toprakların savunulması için geliştirdiğimiz yerli silah sistemleri olmamış olsaydı, inanın işimiz çok zordu. En ihtiyacımız olduğu anda müttefiklerimiz, Türkiye'nin bu savunmayı, bu mücadeleyi yürütebilmesi için ihtiyaç duyduğu bu silah sistemlerini vermemeye başladı. Bugün birçok Amerikan ve Alman firması, savunma ürünlerinde kullandığımız yedek parçaları, örtülü şekilde ambargo uygulayarak Türkiye'ye vermiyorlar, geciktiriyorlar. Şu anda içinde yaşadığımız bu, tablo bu. Hibe falan değil parasını gönderiyoruz, parasını peşin veriyoruz ama ifade etmeye çalıştığımız gibi terör örgütlerine karşı son derece bonkör ve eli açık davranıyorlar."

Canikli: Birçok ABD ve Alman firması örtülü ambargo uyguluyor... ile ilgili etiketler Nurettin Canikli silah ambargo
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.