Kaftancıoğlu'nun 'başörtüsü' duyarı göz yaşarttı!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sağlık görevlisi başörtülü kadına hakaret ettiği öne sürülen CHP'liye parti içi soruşturma başlatıldığını duyurdu. Kaftancıoğlu daha sonra bir açıklama daha yaparak paylaştığı metindeki “başörtülü kadın” ifadesi için özür diledi. AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Pırıl Özçelik ise Kaftancıoğlu'na eski bir tweetini hatırlattı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Bahçelievler Belediyesi CHP Meclis Üyesi İsmail Hakkı Temel hakkında filyasyon ekibinde görev yapan başörtüsü bulunan Tuğba Taşkın Öztürk'e hakaret ettiği iddiasıyla parti içerisinde soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kaftancıoğlu,  Twitter hesabından paylaştığı metinde "4 Mart 2021 tarihinde Kovid-19 testi yapıldığı sırada görevli başörtülü kadına hakaret ettiği iddia edilen Bahçelievler Belediyesi Meclis Üyemizle ilgili, konu yargıya intikal ettiği ve haberdar olunduğu andan itibaren parti içi soruşturma başlatılmış olup, soruşturma ilgili kurullarımız tarafından titizlikle yürütülmektedir." dedi.

'BAŞÖRTÜLÜ KADIN' ÖZRÜ

Daha sonra bir paylaşım daha yapan Kaftancıoğlu, metinde yer alan 'başörtülü kadın' ifadesi yerine  'görevli kadın' ifadesinin kullanılmasının çok daha doğru olacağını söyledi.

Kaftancıoğlu, "Kadını başörtüsü üzerinden tariflemek, başta başörtülü kadınlar olmak üzere tüm kadınlara yapılmış haksızlık Dikkatimden kaçmış, görevli kadın arkadaş dahil tüm kadınlar affede" ifadesini kullandı.

'DUYARLILIĞI GÖZ YAŞARTICI'

Kaftancıoğlu'nun bu tweetini alıntılayan AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi Pırıl Özçelik ise Kaftancıoğlu'nun başörtülü rektör ile alay ettiği paylaşımını hatırlatarak "Duyarlılığınız göz yaşartıcı (!)" tepkisini gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Diş hekimi olan ve pandemi döneminde filyasyon ekibinde görev yapan Tuğba Taşkın Öztürk, Bahçelievler Belediyesi CHP Meclis Üyesi İsmail Hakkı Temel hakkında "Ayrımcılık" ve "Hakaret" iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Tuğba Taşkın Öztürk, Bahçelievler Belediyesi'nin meclis üyelerine PCR testi yapıldığı sırada CHP meclis üyesi Temel'in kendisine "Senin kafanda şu şey var. Yani sana nasıl güvenebilirim, ya beni zehirlersen" dediğini öne sürmüştü.

Kaftancıoğlu'nun 'başörtüsü' duyarı göz yaşarttı! ile ilgili etiketler Canan Kaftancıoğlu CHP başörtüsü İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.