Karaya oturan feribotu kurtarma çalışmaları için fırtınanın etkisini kaybetmesi bekleniyor

Çanakkale Boğazı'nda etkili olan lodos fırtınası nedeniyle bir feribot, iskeleden ayrıldıktan kısa süre sonra kum birikintisinin bulunduğu yerde karaya oturdu. Feribot için bölgeye kurtarma botu sevk edildi. Kurtarma çalışmaları için fırtınanın etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kuzey Ege Denizi’nde fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Çardak beldesinde Aydın Kaptan 2 isimli yolcu feribotu, içindeki yolcular ve araçlarla birlikte iskele önünde oluşan kum adasına oturdu. 

Karaya oturan feribotu kurtarma çalışmaları için fırtınanın etkisini kaybetmesi bekleniyor

Çardak iskelesinden Gelibolu'ya hareket eden Aydın Kaptan 2 isimli feribot, iskeleden ayrıldıktan kısa süre sonra, kuvvetli akıntı sebebiyle denizde oluşan kum adasına saplandı. Lodos fırtınası sebebiyle seferlerin güçlükle yapıldığı bölgede 2 feribot da karaya oturmamak için uzun süre bölgede gezdi. 

Karaya oturan feribotu kurtarma çalışmaları için fırtınanın etkisini kaybetmesi bekleniyor - Resim : 2

Yaşanan durum üzerine Lapseki limanından hareket eden Kıyım Emniyeti ekipleri bölgeye intikal etti. İskeleye yaklaşık 20 metre kala kıyıya oturan Aydın Kaptan 2 gemisini kurtarma çalışmaları için fırtınanın etkisini kaybetmesi bekleniyor.

(İHA)

 

Karaya oturan feribotu kurtarma çalışmaları için fırtınanın etkisini kaybetmesi bekleniyor ile ilgili etiketler Çanakkale feribot
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.