Çanakkale'de bugün okullar tatil mi? 25 Şubat Valilik açıklama yaptı

Çanakkale'de bugün okullar tatil mi? Kar yağışı yurdun farklı kesimlerinde etkisini göstermeye başladı. Kar yağışının etkili olduğu yerlerden biri ise Çanakkale oldu.Çanakkale Valiliği ise kar tatili ile ilgili açıklamada bulundu. Çanakkaleliler ise kar tatili olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki Çanakkale'de bugün okullar tatil mi? Hangi ilçelerde? 25 Şubat tatil mi? Detaylar haberimizde...

Çanakkale'de bugün okullar tatil mi? Son dakika kar tatili ile ilgili haberler araştırılıyor. Çanakkale'de ise kar yağışı etkisini gösteriyor. Valilikten konu ile ilgili açıklama geldi. Detaylar ise merak konusu. Peki 25 Şubat Çanakkale'de bugün okullar tatil mi? Merak edilen detaylar haberimizde...

Çanakkale'de bugün okullar tatil mi?  25 Şubat Valilik açıklama yaptı

Çanakkale’de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar tatil edildi.
Çanakkale’nin Ayvacık, Ezine ve Bozcaada ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği okulların bugün tatil edildiğini bildirilmesiyle il genelinde okullar tatil edilmiş oldu.

Çanakkale Valiliğinden dün yapılan açıklamada ise merkez ilçede ve Gökçeada, Çan, Bayramiç, Lapseki, Biga, Yenice, Eceabat ve Gelibolu ilçelerinde okulların tatil edildiği belirtilerek, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli, engelli personel ile hamile personel de belirtilen günde idari izinli sayılacağı ifade edildi.
Öte yandan, kar yağışıyla kent merkezinde kartpostallık görüntüler oluştu.

ÇANAKKALE
Çanakkale, Kuzeybatı Anadolu'da, kendi adıyla anılan boğazın en dar kıyısında yer alan bir kenttir. Merkez ilçe nüfusu 2016 yılı verilerine göre 165.517 kişidir.[1] Troya kalıntılarının bulunduğu ildir. Şu anki belediye başkanı Ülgür Gökhan'dır. (CHP) Çanakkale ilinin, tıpkı İstanbul gibi hem Avrupa hem de Asya'da toprakları bulunur. İki kıta arasında ulaşım feribotlarla sağlanır.

Çanakkale aynı zamanda her yıl yapılan yüzme yarışmalarının bitiş noktasıdır. Bu organizasyonun kökeni İngiliz şair Lord Byron'un efsanevi yüzücü Leander'in hikâyesine özenerek 1810'da bu yüzüşü gerçekleştirmesinden gelir. Truva filmindeki "ahşap at" şehrin sahilinde halen sergilenmektedir

Çanakkale, binyıllar boyunca farklı toplumların egemenliğinde kalmış, gerek mimarisinde gerek yaşamda onlardan izler taşımaktadır. 1970'li yıllardan itibaren yapılmaya başlayan ticari yatırımlarla ildeki geleneksel toplum yapısı yerini hızla modernize kente bırakmıştır. Ticari yatırımlarla ulaşım kolaylaşmış ve şehrin görünümünün değişmesi böylece başlamıştır. Bugün Çanakkale Türkiye'nin en modern çevrelerindendir. Geniş kaldırımları, temiz caddeleri, bakımlı binaları ile örnek bir şehirdir. Henüz altyapısı tam oturmamışsa da kültürel anlamda Çanakkale ili Türkiye'de önde gelen çevrelerdendir. Toplumda çekirdek aile yaygındır. Toplum, Manavlar, Türkmenler, Pomaklar, Yörükler, Bulgaristan göçmenleri ve az sayıda Kumuk Türkleri ve Çerkes ile Boşnak'tan oluşur. Boşnak ve Yörükler genelde tarım ile uğraşırlar. Fakat halk etnik yapıya göre ayrılmamış birlik içinde yaşamaktadır. Fakat her toplum kendi kültürel yapısını korur. İl ve ilçe merkezlerinde büyük ölçüde modern giyim örnekleri benimsenmiştir. Kırsal kesimden gelen bayanlar, beyaz yemeni adı verilen eşarp ve şalvar ile siyah naylonumsu kumaştan pardösü giyerler, kırsal kesim erkeklerinde ise baskın giyim türü, pantolon, ceket ve kaskettir. Yörede erkeklerin şalvar giydiği pek görülmez. Çanakkale'de üretilen başlıca gıda ürünleri, şarap, zeytin, sardalya, peynir helvası ve keşkektir.

Çanakkale'ye kara, hava ve deniz yoluyla ulaşım mümkündür. Çanakkale Havalimanı hava yolu ile ulaşımı mümkün kılmaktadır. Çanakkale Havalimanından 2016 yılından itibaren günlük Ankara ve İstanbul uçuşları yapılmaktadır. Çanakkale Havalimanı'ndan sabah 07:10'da, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 23:20'de seferler yapılmaktadır.

ÇANAKKALE'NİN BAZI MERKEZLERE UZAKLIK BİLGİLERİ:

Çanakkale-İstanbul: 315 Km

Çanakkale-Ankara: 666 Km

Çanakkale-İzmir: 315 Km

Çanakkale-Bursa: 270 Km

Çanakkale-Antalya: 700 Km

Çanakkale-Balıkesir: 200 Km

Çanakkale-Tekirdağ: 170 Km

Çanakkale'de bugün okullar tatil mi? 25 Şubat Valilik açıklama yaptı ile ilgili etiketler Çanakkale 25 Şubat Kar tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.